Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент ухвалив зміни до бюджету

Влада 2930 переглядів

Опубліковано - 13.04.2020 17:45 | Всі новини | Версія для друку

Парламент ухвалив зміни до бюджету
Парламент ухвалив зміни до бюджету
Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету-2020 за основу і в цілому.

Парламент голосував двічі - законопроєкт 3279-д "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за основу підтримали 252 депутати, в цілому - 249, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з документом, дефіцит держбюджету пропонується збільшити на 202 млрд грн - до 298,4 млрд грн (з 96,3 млрд грн), доходи скорочують на 119,75 млрд грн - до 975,8 млрд грн (з 1095,6 млрд грн), видатки збільшуються на 82,4 млрд грн - до 1266,4 млрд грн (з 1184 млрд грн).

У бюджеті також закладено фонд на боротьбу з COVID-19 в розмірі 64,9 млрд грн.

У частині доходу зменшилися на 145,4 млрд податкові надходження, в основному за рахунок зменшення внутрішніх податків на товари і послуги та ПДВ з імпорту.

Документом також передбачено скорочення ряду видатків. Зокрема, скорочуються видатки на виплату пільг та житлових субсидій громадянам на 8,2 млрд грн. Також скорочуються видатки на підтримку та розвиток об’єднаних територіальних громад на 2,1 млрд грн, на виплату деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення (перенесено термін запровадження підвищених розмірів деяких соціальних виплат з 1 січня на 1 липня 2020 року) - на 1,9 млрд грн.

Урізано видатки на 1,6 млрд грн на функціонування Фонду енергоефективності, на 1,2 млрд - на статистичні спостереження, з розвитку фізичної культури та спорту забрано 2,3 млрд грн. Зменшено капітальні видатки центральних органів виконавчої влади на понад 1 млрд грн.

Окрім того, до завершення карантину, починаючи вже з 1 квітня зарплата державних чиновників не повинна перевищувати 47 тисяч гривень. Це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

Як повідомлялося раніше, уряд переглянув макропрогноз на 2020 рік. Зокрема, прогноз ВВП України на цей рік був переглянутий - наразі очікується падіння на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи. Рівень безробіття становитиме 9,4% проти прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,5 грн за дол. США (порівняно з 27 грн за дол. США, прогнозованими у жовтні 2019 року). Зростання цін на споживчому ринку лише тимчасово прискориться до 8,7% (порівняно з 5,5% у попередньому прогнозі), та вже в наступному році повернеться до цільових 5%, запевняють у Кабміні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.