Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус

Світ навколо нас 2899 переглядів

Опубліковано - 24.04.2020 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус
Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус
Вчені США встановили, що сонячне світло, тепло і вологе повітря сприяють загибелі коронавірусу SARS-CoV-2. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн.

Пряме сонячне світло має сильний вплив на коронавірус SARS-CoV-2 та сприяє його загибелі. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн під час спільного брифінгу з президентом США Дональдом Трампом у четвер, 23 квітня.

"Найшвидше вірус помирає під дією прямого сонячного проміння", - зазначив чиновник.

Згідно зі словами Брайна, дослідники американського Національного центру аналізу та протидії у галузі біологічної безпеки (NBACC) під час експерименту виявили, що ультрафіолетове проміння, вірогідно, пришвидшує загибель збудника хвороби COVID-19.

Літо може загальмувати коронавірус

Брайн зазначив, що вплив сонячного світла на SARS-CoV-2 спостерігається як у повітрі, так і на поверхнях. Також, за словами чиновника, вірус найкраще виживає у закритому приміщенні і сухому повітрі та втрачає силу за умови зростання температури й вологості. Це, каже Брайн, дає надію, що поширення коронавірусу із настанням літа послаблюватиметься.

Водночас результати дослідження поки не оприлюднені і не рецензувалися іншими вченими. Зокрема не відомо, із якою інтенсивністю ультрафіолетових променів проводився цей експеримент та чи віддзеркалював він спектр, який випромінює сонце у природних умовах.

Дональд Трамп запропонував ін’єкції антисептиків

Під час брифінгу Дональд Трамп згадав, що раніше заявляв про можливість зменшення агресивності вірусу влітку. "Але людям ця заява не дуже сподобалася", - заявив президент США, визнавши, що результати роботи вчених поки також варто сприймати з обережністю.

Ще одним результатом дослідження стало підтвердження більш ефективної дії антисептиків на основі спирту в порівнянні з хлором. Тому Трамп заявив, що лікарі мають використати ці дані у лікуванні пацієнтів. "Чи є якийсь спосіб, наприклад, внутрішні ін’єкції, яким ми можемо щось зробити, щось подібне до чистки? - запитав він. - Було б цікаво це перевірити".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.