Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи винні російські безпілотники? В Раді озвучили висновки про пожежі в Балаклії

Війна з Росією (АТО) 2472 перегляди

Опубліковано - 27.04.2020 19:37 | Всі новини | Версія для друку

Чи винні російські безпілотники? В Раді озвучили висновки про пожежі в Балаклії
Чи винні російські безпілотники? В Раді озвучили висновки про пожежі в Балаклії
Причиною пожежі на військових складах у Балаклії 2017 року, через яку ЗСУ втратили багато боєприпасів, були не безпілотники, а “вибухи зсередини”.

Про це заявив член парламентської комісії, яка розслідує пожежі, Давид Арахамія.

Масштабні пожежі на військових складах Балаклії на Харківщині сталися у березні 2017 року. Тоді загинула одна людина, тисячі евакуювали.

За даними Давида Арахамії, тоді від вогню українська армія втратила боєприпасів та іншого майна на 12 млрд грн.

Вирви як доказ

"З 2017 року основною версією чомусь було вигадано і слідчі СБУ це розслідували (і її активно підтримував тодішній генпрокурор Луценко і військовий прокурор Матіос) - що прилетів російський безпілотник і все знищив", - розповів Давид Арахамія.

За його словами, ця версія завжди викликала багато запитань, а той, хто виступав проти неї, "магічним чином звільнявся".

"Висновок нашої ТСК чітко каже, що ця версія неправдива. І основна версія, що це був підрив зсередини", - наголосив Давид Арахамія.

"Хто підривав і хто у цьому винен, ми не знаємо, - треба продовжувати слідство. Але ми точно знаємо, що це не безпілотник", - додав він.

Арахамія також пояснив, що головними доказами про підрив є близько десяти прямокутних вирв, які знайшли слідчі.

На їхньому дні виявили речовини ТНТ, характерні для підривних зарядів фугасів - тобто, на думку ТСК, це свідчить, що ці підривники заздалегідь були закопані під артилерійськими складами.

Давид Арахамія додав, що "Украерорух" насправді не міг довести, який саме російський безпілотник міг би підпалити склад, оскільки його радари не можуть фіксувати такі малі об’єкти.

ТСК просить продовжити свою роботу ще на пів року, щоб розслідувати інші пожежі.

Давид Арахамія додав, що є припущення про "майнові недоліки", які розслідувалися на складах одразу перед пожежами.

Але все це ще мають розслідувати правоохоронні органи.

Закопали і ніхто не помітив?

Колишній головний військовий прокурор Віктор Чумак раніше висловив сумніви у версії про те, що причиною пожежі і вибухів на військових складах у Балаклії була закопана заздалегідь вибухівка.

За його словами, під час наради зі слідчими СБУ, прокурорами та експертами, які досліджують цю справу, "версія закладок у ґрунт була повністю відкинута".

"Зробити багатокілограмові закладки на території арсеналу, щоб це ніхто не помітив неможливо. Є й інші докази, щодо того, що перші вибухи були не з-під ґрунту", - написав Чумак у Facebook.

"Ніяк не розумію, навіщо заплутувати і так непросте розслідування", - додав колишній головний військовий прокурор.

Тривалий час офіційне розслідування називало причиною пожеж безпілотники - ймовірно, російські.

Від "Аратти": версія нардепів має вигляд фантастичної історії. І ось чому. По-перше, яке б корумповане слідство не було, але навіть найкорумпованіший слідчий не заперечуватиме те, що очевидне. Тим більше, що на зазначений об’єкт навідувалися іноземці. І якби були згадані вирви вірогідною причиною вибухів - то обов’язково така версія розглядалася б слідством.

По-друге. Із, наведеної в якості доказу, фотографії важко зрозуміти походження вирви і місце її знаходження.

По-третє, слідством, в чому не маємо жодного сумніву, було проведено десятки експертиз. І якби були підстави, то зазначені вирви не могли не бути предметом дослідження. Але, тільки нардеп Арахамія проявив "пролетарську пильність" і "викрив" підступ попередників.

Між тим, ми у версії нардепа монобільшості побачили те, що нас абсолютно не здивувало. Які російські БПЛА? Адже "настамнебыло" і це не новина. Вже шість років кремлівська пропаганда намагається нав’язати світу міф про громадянський конфлікт в Україні. При чому абсолютно на будь-якому ґрунті: чи то корупційному, чи релігійному, соціальному тощо, аби тільки приховати очевидне - агресію проти України. І саме фантастична версія Арахамії, з цієї точки зору, не така вже й фантастична. І повністю вписується у генеральну лінію партії "Слуг народу".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.