Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ахметов пішов у Європу. Він вирішив боротися із українськими журналістами руками Британського правосуддя

Медіа 9454 перегляди

Опубліковано - 1.06.2007 15:29 | Всі новини | Версія для друку

Ахметов пішов у Європу. Він вирішив боротися із українськими журналістами руками Британського правосуддя
Ахметов пішов у Європу. Він вирішив боротися із українськими журналістами руками Британського правосуддя
Будь-який видавець і журналіст, що розміщає в Інтернеті статтю, доступну для перегляду у Великобританії, підпадає під дію британських законів.

Про це в інтерв'ю газеті "Факти" заявив партнер юридичної фірми Schillings (Великобританія) Саймон Сміт.

"Тому, якщо існує хоча б найменша імовірність того, що стаття, опублікована в Інтернеті, може бути прочитана нехай лише кількома людьми в Англії, видавець і журналіст повинні дотримувати не тільки, наприклад, українського законодавства, але й законів Великобританії", - підкреслив адвокат.

У той же час Сміт відзначив, що "не менш важливо, щоб людина, що подає позов у британський суд, мала репутацію у Великобританії".

"Тобто ця особистість повинна бути відома не тільки в країні, у якій була опублікована стаття, але й у Великобританії", - пояснив він.

Зараз Саймон Сміт веде справу відомого українського бізнесмена і політика Рината Ахметова, заперечуючи законність публікації низки статей на інтернет-сайті "Оглядач".

На його думку, позов Ахметова може мати значні наслідки для української журналістики.

"Ми сподіваємося, що представники української преси зрозуміють: хто б не був героєм публікації, він у будь-який момент може бути викликаний у лондонський суд, щоб довести правдивість розповсюджених їм заяв", - заявив Сміт.

"Представники мас-медіа повинні розуміти важливість волі самовираження і користуватися нею з максимальною відповідальністю. Якщо якась інформація не відповідає дійсності, професійний журналіст повинен виправити її і принести свої вибачення", - додав він.

Ахметов перший, хто подав позов у Великобританії. На думку юриста, термін його розгляду в суді може скласти близько року.

Від “Аратти”: Нам сподобалася версія пана адвоката олігарха, який мешкає в Україні. Ми також поділяємо його тезу про те, що журналіст має бути максимально відповідальним.

Проте, як на нас, у таких гарних словах шановного пана адвоката вкралася невеличка неточність. Зовсім маленька. Теоретична Людина, про яку він мовить, дійсно повинна мати серед підданих Корони авторитет, при чому -позитивний.

А от із цим в українських олігархів є певні проблеми. На відзнаку від журналістів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.