Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Ихтамнет”. Москва не може бути гарантом перемир’я на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 1785 переглядів

Опубліковано - 27.07.2020 18:46 | Всі новини | Версія для друку

“Ихтамнет”. Москва не може бути гарантом перемир’я на Донбасі
“Ихтамнет”. Москва не може бути гарантом перемир’я на Донбасі
Росія не є стороною конфлікту на Донбасі, тому не може бути гарантом дотримання там режиму припинення вогню, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Росія не повинна ставати гарантом дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки не є стороною в конфлікті, заявив у понеділок, 27 липня, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає DW.

"Якіcь гарантії з боку Росії в цьому випадку, я не думаю, що про це можна говорити, тому що Росія не є учасником конфлікту на південному сході України", - сказав він.

Щодо того, що для завершення конфлікту треба, щоб Москва та Київ оперували однаковими визначеннями, Пєсков зазначив, що "однакові визначення містяться в тих документах, які спільно підписані, й у цьому випадку я закликаю вас виходити з тих формулювань, які є в мінському комплексі заходів".

Перемир’я вже порушили

З 27 липня на лінії розмежування на Донбасі набув чинності повний і всеосяжний режим припинення вогню. Ці домовленості були досягнуті Тристоронньою контактною групою (ТКГ) з врегулювання на Сході України у складі представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), а також Києва і Москви.

Втім, уже після того, як режим припинення вогню почав діяти, підрозділи українських військових були обстріляні зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Таких повних і всеосяжних угод щодо припинення вогню від початку 2014 року війни на Донбасі було вже понад 20. Усі вони завершувалися провалом. Нова угода про припинення вогню була досягнута 22 липня на зустрічі ТКГ.

За час війни, яка триває з 2014 року, з обох сторін загинули понад 14 тисяч осіб. За останніми офіційними даними Управління Верховного комісара ООН із прав людини, станом на кінець жовтня 2019 року з боку України загинули 4100 військових, з боку озброєних груп сепаратистів "ЛНР/ДНР" - 5650 осіб. Жертви серед цивільного населення, включно з пасажирами, які загинули внаслідок катастрофи літака авіакомпанії Malaysia Airlines, становили 3345 осіб.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.