Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС

Економіка 1672 перегляди

Опубліковано - 13.10.2020 11:51 | Всі новини | Версія для друку

Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС
Президент Єврокомісії оголосила «хвилю реновації» в усьому ЄС
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про початок масштабної реновації офіційних будівель та приватного житла в ЄС для підвищення їх енергоефективності.

Відповідну заяву керівниця Єврокомісії зробила у Брюсселі під час виступу на пленарному засіданні Комітету регіонів в рамках Європейського тижня регіонів та міст.

«Вже за два дні ми розпочнемо хвилю реновації. Ми хочемо підвищити енергоефективність офіційних будинків та приватних будівель, зробити їх більш зручними – по усій Європі. На наші будівлі припадає 40 відсотків нашого енергоспоживання. Деякі будівлі вже були оновлені або реставровані. Але, за поточного темпу, знадобиться не менше століття, щоб зменшити викиди з наших будівель до нуля. Ми маємо прискорити ці процеси», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що завдяки програмам реновації буде можливим створити нові робочі місця у будівельному секторі та у споріднених галузях. Реновація буде спрямована, головним чином, на школи, лікарні, соціальні будинки, за стан яких зазвичай відповідає місцева влада.

«Від вас залежить поширення цієї хвилі реновації у ваші міста та регіони. Нам потрібна ваша допомога, щоб залучити ваших громадян та сусідів, а також інші міста, які поділяють з нами спільні цілі. Я гадаю, що багато з вас вже поділяють це бачення більш «зеленого» майбутнього», - додала президент Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що з усього обсягу пакета відновлення Європи після коронакризи «Нове покоління ЄС» загальним обсягом 750 мільярдів євро третина інвестицій буде спрямована на фінансування заходів у рамках Зеленої угоди ЄС. Тож регіони отримують ресурси, що є необхідними для «зеленої» трансформації. Але не центр, а саме регіони та міста будуть вирішувати, як використати такі фонди із найбільшою ефективністю.

Нагадаємо, під час саміту Україна-ЄС, який відбувся в Брюсселі 6 жовтня, одним із шести підписаних двосторонніх фінансових документів стала угода між урядом України та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про фінансування проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Ця фінансова програма має на меті термомодернізацію громадських споруд та передбачає масштабне фінансування з боку ЄІБ в обсязі 300 млн євро.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.