Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава місії ЄС відповів словами Стуса українським євроскептикам

Політика 894 перегляди

Опубліковано - 21.10.2020 19:51 | Всі новини | Версія для друку

Глава місії ЄС відповів словами Стуса українським євроскептикам
Глава місії ЄС відповів словами Стуса українським євроскептикам
Слова поета Василя Стуса, що “немає більше вороття до давнього, минулого, старого”, говорять про те, що Україні варто й надалі йти шляхом євроінтеграції, наголосив очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас процитував противникам євроінтеграції України українського поета Василя Стуса, який писав про неможливість повернення до минулого. У середу, 21 жовтня, на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Києві, Маасікас зазначив, що останнім часом в Україні та за її межами лунають висловлювання, які ставлять під сумнів стратегічну орієнтацію України та її європейський вибір.

"Нібито угода про асоціацію зв’язує руки українській економіці й усе таке. Можу сказати на це тільки одне: українському народові видніше. За словами Василя Стуса, "немає більше вороття до давнього, минулого, старого". Заради майбутнього України, як стабільної демократичної і процвітаючої європейської держави, ми продовжуємо працювати на цьому обраному шляху. Рухаємося вперед разом", - сказав Маасікас, цитує інформагенція "Українські новини".

Дипломат нагадав, що впродовж чотирьох років виконання економічної частини угоди про асоціацію обсяг торгівлі між Україною та ЄС зріс на 65 відсотків, і ЄС став найбільшим торговельним партнером України. Очільник представництва ЄС також наголосив, що з 2014 року ЄС і європейські фінансові установи мобілізували 15 мільярдів євро на проведення реформ в Україні, додавши, що іноді для отримання Україною фінансування висуваються досить суворі умови.

Маасікас, зокрема, згадав нещодавнє рішення ЄС про виділення Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги на подолання соціально-економічних наслідків коронавірусу, однак не уточнив, коли ці гроші можуть виділити.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" журналіста та історика Вахтанга Кіпіані й видавництво Vivat видалити з книги інформацію про депутата Верховної Ради Віктора Медведчука і заборонити поширення друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав депутата.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.