Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Названі ймовірні імена тих, хто створив “Новачок” для Навального

Імперія «Совок» 1093 перегляди

Опубліковано - 23.10.2020 23:48 | Всі новини | Версія для друку

Названі ймовірні імена тих, хто створив “Новачок” для Навального
Названі ймовірні імена тих, хто створив “Новачок” для Навального
До розробки хімзброї в РФ причетні центр “Сигнал” в Москві та НДІ військової медицини в Санкт-Петербурзі. Технології можуть відстрочувати і маскувати дію отрути, пишуть The Insider та Bellingcat.

У Росії тривають розробки хімічної зброї, попри ратифікацію Конвенції ООН про її заборону в 1997 році, випливає з розслідування груп The Insider і Bellingcat, "Радіо Свобода" і німецького видання Der Spiegel, опублікованого у п’ятницю, 23 жовтня. За словами авторів, розробки могли застосовуватися в резонансному отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального, в організмі якого були виявлені сліди речовини, що належить до групи нервово-паралітичної отрути "Новачок".

Важливу роль в розробках відіграють науковий центр "Сигнал" в Москві і державний Науково-дослідний випробувальний інститут військової медицини міністерства оборони у Санкт-Петербурзі, стверджують розслідувачі. В "Сигналі" працюють фахівці з інгібіторів холінестерази - вкрай важливого ферменту, який бере участь в передачі нервових імпульсів. В цьому ж закладі працюють експерти з наноінкапсуляціі - "пакування" частинок речовини в оболонку з іншої речовини. Ця технологія може підвищити ефективність отруйної речовини, замаскувати її присутність в організмі та відкласти початок дії, йдеться в розслідуванні.

Центр "Сигнал" упродовж певного часу входив до складу третього Центрального науково-дослідного інституту міноборони в місті Шихан Саратовської області. У цьому ж населеному пункті розташовувалась і філія Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології, де, як вважається, розроблялись речовини з групи "Новачок".

Глава петербурзького НДІ спілкувався з ймовірними отруювачами Скрипалів установи в Москві і Санкт-Петербурзі тісно співпрацюють, наголошують автори розслідування. За їхніми даними, керівник петербурзького НДІ Сергій Чепур неодноразово дзвонив дослідникам "Сигналу", а також Денису Сергєєву (росіянин з паспортом на ім’я Сергія Федотова) і Олександру Мішкіну ("Олександру Петрову"), яких Великобританія звинуватила в отруєнні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в березні 2018 року. Крім того, Чепур брав участь в засіданні в штаб-квартирі Головного управління генштабу збройних сил Росії (колишнього ГРУ) в лютому 2018-го.

Директор "Сигналу" Артур Жиров і його команда запатентували низку біоактивних добавок і сумішей для спортивних напоїв. Тож слова ймовірних отруювачів Скрипалів Олександра Мішкіна і Анатолія Чепіги ("Олександр Петров" і "Руслан Боширов") про роботу в галузі спортивного харчування в гучному інтерв’ю Маргариті Симоньян були "внутрішньокорпоративним жартом", йдеться в розслідуванні.

Співпраця головуправління генштабу з розробниками хімічної зброї йде опосередковано через НДІ військової медицини і Сергія Чепура, стверджують розслідувачі, посилаючись на дані біллінгів телефонних розмов. При цьому "і у дзвінках керівництва "Сигналу", і в дзвінках Чепура можна знайти чимало контактів і з високопоставленими офіцерами ФСБ. Таким чином, питання про те, яка з двох силових структур відповідальна за отруєння Навального, поки залишається відкритим", - висновують автори.

Лабораторії трьох країн ЄС и ОЗХЗ виявили в аналізах Навального сліди "Новачка" Олексій Навальний знепритомнів 20 серпня в літаку, що прямував з Томська до Москви. Після екстреної посадки в Омську його госпіталізували, а за два дні доставили для лікування до берлінської клініки Charite.

Згодом експерти спецлабораторії Бундесверу Німеччини на прохання клініки провели токсикологічній аналіз проб, узятих у Навального, и виявили у них сліди нервово-паралітичної речовини групи "Новачок". Аналогічних висновків незалежно один від одного дійшли лабораторії у Швеції та Франції, а також експерти Організації з заборони хімічної зброї.

Москва заперечує усі звинувачення в причетності до замаху на опозиціонера. Євросоюз и Великобританія 15 жовтня запровадили санкції за отруєння Навального. До такого кроку планують вдатись також і США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.