Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спостерігачі ОБСЄ фіксують зростання кількості обстрілів на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 956 переглядів

Опубліковано - 4.11.2020 18:04 | Всі новини | Версія для друку

Спостерігачі ОБСЄ фіксують зростання кількості обстрілів на Донбасі
Спостерігачі ОБСЄ фіксують зростання кількості обстрілів на Донбасі
Кількість обстрілів з боку російських окупаційних військ від початку запровадження режиму припинення вогню на Донбасі зросла з 48 у серпні до 224 у жовтні.

Про це під час брифінгу повідомив заступник командувача Об’єднаних сил Богдан Бондар.

«ОБСЄ за останній час фіксує певне збільшення обстрілів. Наприклад, якщо в червні це було близько тисячі обстрілів, у липні – 1100. У серпні (після запровадження режиму тиші – ред.) вони фіксували 48 обстрілів, у вересні - 122, в жовтні – 224. Це говорить про те, що недостатня спроможність СММ ОБСЄ, недопуски…За час режиму припинення вогню більше 60 недопусків патрулів СММ ОБСЄ на територію, яка не контролюється Україною», - повідомив Бондар.

Крім того, російські найманці всіляко перешкоджають роботі спостережної місії, в той час, як Україна виконує свої зобов’язання в повній мірі.

«Є дві сторони, які взяли на себе зобов’язання ще в 2014 році про припинення вогню – це російська сторона і Україна. І є СММ ОБСЄ, яка згідно з мандатом повинна здійснювати ефективний моніторинг і верифікацію ситуації та дій, які проходять на території України в межах міжнародно визнаних кордонів…На теперішній час патрулі СММ ОБСЄ на території, яка контролюється Україною у Донецькій і Луганській областях, складають 6-10 патрулів щоденно. Вони піднімають близько 5-7 БПЛА на території, яка контролюється Україною. Працює зі сторони України 21 камера СММ ОБСЄ. І водночас, цифри з території, яка не контролюється: це всього-на-всього 3-5 патрулів на 420 км лінії зіткнення з тої сторони, це 2-4 запуски БПЛА», - повідомив заступник командувача Об’єднаних сил, додавши, що запусків безпілотників насправді може й не відбуватись.

Він також нагадав, що з початку бойових дій на Донбасі було заявлено про 21 режим припинення вогню.

Зокрема, в 2014 році режим тиші запроваджувався один раз, в 2015 та 2016 роках по три рази, в 2017 – 5 разів, у 2018 – 6 та по два рази у 2019 та 2020 роках.

Як повідомлялося раніше, 27 липня цього року офіційно розпочався черговий «повний і всеосяжний режим припинення вогню».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.