Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська делегація у ТКГ зробила заяву до річниці Паризького саміту лідерів країн «нормандського формату»

Війна з Росією (АТО) 1094 перегляди

Опубліковано - 9.12.2020 12:36 | Всі новини | Версія для друку

Українська делегація у ТКГ зробила заяву до річниці Паризького саміту лідерів країн «нормандського формату»
Українська делегація у ТКГ зробила заяву до річниці Паризького саміту лідерів країн «нормандського формату»
Українська делегація у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі 9 грудня зробила заяву до річниці Паризького саміту лідерів країн «нормандського формату», в якій виклала своє бачення наступних кроків з відновлення миру на сході України.

«Наступними кроками ми бачимо: подальше звільнення утримуваних осіб; забезпечення повного і безумовного допуску міжнародних організацій, насамперед Міжнародного комітету Червоного хреста, до всіх утримуваних осіб; відкриття і належне функціонування пунктів пропуску через лінію розмежування; виконання безпекових умов (розмінування, розведення військ); продовження обговорення робочих пропозицій України щодо виконання політичних аспектів Загальних узгоджених висновків Паризького саміту від 9 грудня 2019 року», – йдеться в повідомленні української делегації у ТКГ в фейсбуці.

Українська сторона вказує, що підтверджує свою готовність і надалі працювати в рамках «нормандського формату» задля виконання досягнутих лідерами чотирьох країн домовленостей. Також офіційний Київ вдячний Німеччині і Франції і ОБСЄ за «активну посередницьку роль у врегулюванні конфлікту».

«Закликаємо Російську Федерацію вжити всіх належних кроків для продовження роботи згаданих форматів задля виконання всіх рішень, прийнятих на рівні лідерів чотирьох країн, а також здійснити реальні кроки з врегулювання збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права, поваги до державного суверенітету і територіальної цілісності України», – йдеться у заяві.

Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук раніше виступив за проведення до кінця поточного року нової зустрічі на високому рівні у «нормандському форматі», яка б, на його думку, «підбила підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року та обговорити плани щодо подальшого їх виконання».

Востаннє лідери так званої «нормандської четвірки» – України, Німеччини, Франції та Росії – проводили зустріч 9 грудня 2019 року в Парижі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.