Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські ЗМІ поширюють дезінформацію, там, де РФ хоче продавати власну вакцину від COVID-19

Політика 1557 переглядів

Опубліковано - 29.12.2020 09:22 | Всі новини | Версія для друку

Російські ЗМІ поширюють дезінформацію, там, де РФ хоче продавати власну вакцину від COVID-19
Російські ЗМІ поширюють дезінформацію, там, де РФ хоче продавати власну вакцину від COVID-19
Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та безпеки Жозеп Боррель звинуватив російські державні ЗМІ у поширенні неправдивої інформації про вакцини від коронавірусу, зареєстровані в Європі та США.

Діяльність спрямована на ті країни, де Росія хоче продавати власну вакцину, відзначив посадовець.

«Деякі іноземні діячі, державні та недержавні навіть вдаються до проведення кампаній з дезінформації і навмисне поширюють неправдиву, чи недостовірну інформацію, - йдеться в блозі блог Борреля, опублікованому в понеділок. - Вони роблять це, щоб зашкодити нашій здатності ефективно відповідати на кризу».

«Західні розробники вакцини відкрито висміюються багатьма мовами на контрольованих державою російських ЗМІ, що інколи призводить до абсурдних заяв, що вакцини перетворять людей на мавп ... Очевидно, що такі повідомлення спрямовані на країни, де Росія хоче продавати власну вакцину «Спутнік V», - додав він.

Минулого тижня, Росія поставила першу партію своєї вакцини до Аргентини. Країна також підписала угоди про постачання вакцини з низкою країн Азії та Латинської Америки, пише Reuters.

Боррель також заявив, що поширення неправдивої інформації є лише частиною проблеми. Під час пандемії боротьбу проти неправдивої інформації «використовують авторитарні режими як привід для обмеження основоположних свобод, особливо свободи волевиявлення та ЗМІ».

Серед таких дій посадовець назвав видворення з країни, залякування в соцмережах і навіть нанесення фізичної шкоди журналістам. «Ми не можемо це сприйняти: свобода слова та ЗМІ є наріжним каменем нашої демократії і ми покладаємось на незалежні репортажі з усього світу», - додав Боррель.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.