Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО пояснили мету операції з участю есмінців і літаків США у Чорному морі

Світ навколо нас 1182 перегляди

Опубліковано - 29.01.2021 19:46 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО пояснили мету операції з участю есмінців і літаків США у Чорному морі
У НАТО пояснили мету операції з участю есмінців і літаків США у Чорному морі
Кораблі ВМС США «Портер» і «Дональд Кук» разом з авіацією НАТО та літаками ВМС США провели багатогалузеву морську операцію у Чорному морі.

Речниця НАТО та 6-й флот США​ пояснили мету цієї операції.

28 січня ракетний есмінець США «Портер» зайшов до Чорного моря.

Корабель взяв участь в операції із відпрацювання взаємодії із союзниками НАТО, а також із американським есмінцем класу Арлей Берк «Дональд Кук» та кораблем-дозаправником Кайзер-класу «Ларамі», які перебувають у Чорному морі.



У НАТО привітали операції за участю кораблів США у Чорному морі.

«Чорне море є стратегічно важливим для НАТО, йдеться у повідомленні речниці НАТО Оани Лунгеску. – Три союзники: Болгарія, Румунія та Туреччина – прибережні країни, а Грузія та Україна є близькими партнерами. У відповідь на неправову та незаконну анексію Криму Росією від України, а також продовження мілітаризації Чорного моря, Альянс збільшив оборонну присутність у регіоні і продовжує рішуче підтримувати безпеку в Чорному морі».

Лунгеску відзначила, що флоти країн НАТО регулярно діють у Чорному морі і патрулюють води впродовж приблизно двох третин року.



Також іспанські ВПС розмістили шість винищувачів в Румунії на два місяці для патрулювання повітря.

«НАТО також зміцнює підтримку Грузії та України, включаючи шляхом навчання сил прибережної охорони та через обмін інформацією», – додала речниця.

«Наші кораблі, чи літаки, ми тут, у Чорному морі, задля підтримки Болгарії, Грузії, Туреччини, України та Румунії», – йдеться у повідомленні 6-го флоту США, розміщеному у Twitter.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.