Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби

Політика 989 переглядів

Опубліковано - 2.02.2021 13:31 | Всі новини | Версія для друку

З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби
З’явилися нові подробиці розмови Блінкена і Кулеби
У Державному департаменті США повідомили подробиці першої телефонної розмови нового держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, про яку обидва дипломати повідомили ввечері 1 лютого коротко у твітері.

«Державний секретар наголосив на твердій двопартійній підтримці України і на тому, що США мають за пріоритет суверенітет, територіальну цілісність і євроатлантичні прагнення України. Він пообіцяв продовжити широку економічну і військову допомогу США Україні», – заявив про цю розмову речник Держдепартаменту Нед Райс, повідомляє Радіо Свобода.

Крім того, мовиться в повідомленні, держсекретар наголосив на важливості для України продовження прогресу в боротьбі з корупцією, втіленні верховенства права і в економічних реформах. Це зміцнить українські інституції і забезпечить світле і квітуче майбутнє для всіх українців, сказав він.

Також держсекретар і голова МЗС обговорили продовження зусиль України для боротьби з COVID-19 і для дипломатичного вирішення питання про агресію Росії на сході України і в Криму, повідомили в Держдепартаменті.

Сам Ентоні Блінкен коротко написав про цю розмову у твітері. Він теж заявив, що підтвердив «непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед лицем російської агресії» з боку США і «відданість просуванню реформ, життєво важливих для успіху України».

у МЗС України також повідомили нові подробиці першого контакту очільників зовнішньополітичних відомств.

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном і привітав його з призначенням на посаду" - повідомляє МЗС.

Співрозмовники підтвердили важливість зміцнення стратегічного партнерства України та США, взаємний намір зробити його більш амбітним.

«У наших відносинах починається новий день», — зауважив Дмитро Кулеба.

Держсекретар США запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, євроатлантичних прагнень нашої держави.

Міністр заявив, що Україна готова і надалі відігравати роль надійного європейського партнера США у регіоні Чорного моря та Центральної Європи.

Держсекретар наголосив, що санкції проти Росії за її агресію на Донбасі та в Криму мають залишатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань із мирного врегулювання.

Дмитро Кулеба зауважив, що Україна вітатиме посилення ролі США у дипломатичних зусиллях з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та деокупації Донбасу та Криму.

«Росія має відчути, що ціна агресії надто велика, аби її продовжувати», — підкреслив міністр.

Сторони обговорили поглиблення співпраці у політико-безпековій, військовій, торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також протидію пандемії COVID-19.

Сторони підтвердили важливість збереження прогресу у проведенні економічних реформ в Україні, забезпеченні верховенства права та проведенні судової реформи, зміцненні системи антикорупційних інституцій.

Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.

Дмитро Кулеба підкреслив важливість залучення США до реалізації Кримської платформи та отримав запевнення у підтримці США цієї ініціативи України.

Сторони приділили окрему увагу спільним зусиллям з протидії гібридним загрозам і дезінформації. Дмитро Кулеба поінформував про ініціативу зі створення в Україні міжнародного центру з протидії дезінформації та пропаганді та підкреслив готовність нашої держави ділитися передовим досвідом у цій сфері.

Співрозмовники обговорили перспективи контактів на всіх рівнях, включаючи найвищий, та підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити, коли обставини та обмеження пандемії COVID-19 це дозволятимуть.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.