Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках

Світ навколо нас 1260 переглядів

Опубліковано - 1.11.2021 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках
Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках
Сполучені Штати Америки за зачиненими дверима ведуть переговори з Росією про проблему кібербезпеки і нещодавно передали російській стороні імена кількох хакерів, які, за даними американської розвідувальної спільноти, причетні до нещодавніх кібератак на об’єкти в США.

Таке твердження міститься у статті під заголовком «Суперники на світовій арені, Росія і США у тиші шукають сфери для співпраці», опублікованій у неділю на сайті газети New York Times, повідомляє Радіо Свобода.

У ній стверджується, що в останні місяці між американськими й російськими представниками ведеться діалог також з інших проблем, зокрема, щодо контролю за озброєннями, «найглибший за багато років». «Адміністрація Байдена застосовує тверезий підхід до відносин із Росією», – пише видання.

Діалог, який ведеться здебільшого за лаштунками, розпочався після зустрічі президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна в Женеві у червні цього року. Як зазначає New York Times, за останні місяці три високопоставлені представники адміністрації США відвідали Москву, російські й американські представники також кілька разів зустрічалися у Швейцарії та Фінляндії.

Передачі російській стороні даних про підозрюваних у атаках хакерів, як пише газета, передували тривалі дебати в американській розвідспільноті. Тепер, за словами американських представників, у Вашингтоні чекають, чи «приведе інформація до арештів», називаючи нинішню ситуацію перевіркою на те, наскільки президент Путін був щирий у своїй обіцянці допомогти боротися з кіберзлочинністю.

Звинувачуючи російських хакерів у кібератаках, влада США останнім часом наголошувала, що за атаками з метою викупу, швидше за все, не стоїть сам Кремль чи російські спецслужби.

У статті також йдеться про нещодавній візит до Москви заступниці держсекретаря Вікторії Нуланд. Як стверджується, під час зустрічі порушували широке коло питань, однак були й теми, які Кремль не хотів обговорювати – серед них репресії проти політичної опозиції і ситуація Олексія Навального, який перебуває в колонії.

Поки що незрозуміло, чи відбудеться найближчим часом нова зустріч Путіна та Байдена. Російський президент не приїхав на саміт «Групи двадцяти» до Риму, в якому брав участь Байден. Голова російської делегації, міністр закордонних справ Сергій Лавров, заявив 31 жовтня, що у нього відбулася з Байденом «нетривала, але корисна розмова».

Сам Байден, виступаючи ввечері в неділю, висловив жаль з приводу того, що російський і китайський лідери не приїхали на саміт і особисто не представили позиції своїх країн із найважливіших питань.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.