Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Безпека енергопостачання: НКРЕКП погодила порядок закупівлі допоміжних послуг

Газоват 2331 перегляд

Опубліковано - 8.11.2021 21:19 | Всі новини | Версія для друку

Безпека енергопостачання: НКРЕКП погодила порядок закупівлі допоміжних послуг
Безпека енергопостачання: НКРЕКП погодила порядок закупівлі допоміжних послуг
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), погодила тимчасовий порядок закупівлі допоміжних послуг для забезпечення безпеки енергопостачання.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комісії 8 листопада.

Згідно з порядком, така послуга полягає у підтримці енергогенеруючого обладнання, основним паливом для якого є газ чи мазут, в стані готовності до виробництва електроенергії. Допоміжні послуги буде купувати оператор системи передачі (Укренерго) в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Укренерго також проводитиме аукціони на термін надання послуги, що не перевищує 1 місяць. Діятиме обмеження ціни аукціону – 2 500 грн за 1 МВт. Зазначається, що рішення прийняте в рамках заходів, що забезпечать стабільне проходження осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

Як повідомлялося раніше, для стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років для балансування енергосистеми будуть залучати енергоблоки теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей, що працюють на газі. У Міненерго заявляють, що необхідна потужність буде активуватись лише для балансування енергосистеми і як окрема допоміжна послуга.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.