Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін

Економіка 13888 переглядів

Опубліковано - 9.06.2006 08:57 | Всі новини | Версія для друку

З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін
З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін
З 1 липня квитанція за комунальні платежі стане важчою для сімейного бюджету – для населення дорожчає газ: майже удвічі - на 80%. Таке рішення ухвалила 8 червня Національна комісія регулювання електроенергетики. Відповідно зросте в ціні гаряча вода і опалення.

Це перший перегляд цін за останні сім років. Мета такої масштабної операції – порятунок державної компанії “Нафтогаз України”, яка скаржиться, що не може продавати населенню газ по збитковій ціні. Щоправда якими є фінансові проблеми "Нафтогазу" – так і залишилося за лаштунками.

Доленосне рішення про здорожчання комунальних платежів у НКРЕ обговорювали як по писаному, без суперечок. При цьому ретельно уберігали вуха непосвяченої публіки від головної інформації про фінансовий стан “Нафтогазу”.

Ярослав Диковицький, в.о. директора з фінансів "Нафтогазу України":
"НАК "Нафтогаз України" просить НКРЕ пройти черговий етап встановлення економічно обґрунтованої ціни та встановити ці ціни як визначено постановою № 605".

Присутнім повідомили, що додаткові гроші “Нафтогазу” потрібні для видобутку вуглеводнів, якими він забезпечує населення, а також для оплати імпортного палива для бюджетників та теплокомуненерго. Під час розгляду в присутнього народного депутата Олексія Кучеренка виникло риторичне питання.

Олексій Кучеренко, народний депутат України:
"Скажіть, будь ласка, який механізм і важелі має сьогодні суспільство, депутатський корпус, організація прав споживачів для того, щоб вас перевірити, що у вас відбувається в НАК "Нафтогазу?".

Ярослав Диковицький, в.о. директора з фінансів "Нафтогазу України":
"І структура ціни, і структура собівартості надавались профспілкам і вони теж розглядали, і там не було сказано про те, що там щось завищено".

Присутні поспівчували та понарікали на недосконалість законів і відклали проблему прозорості "Нафтогазу" на майбутнє. Натомість уже за півтора місяця українці отримають суттєво збільшені платіжки за комунальні послуги.

Сергій Волос, начальник управління Національної комісії з регулювання електроенергетики України:
"Пропоную затвердити граничний рівень оптової ціни на газ, який постачають підприємства для населення, на рівні 414 грн. Зазначене дозволить підвищити рівень відшкодування витрат населенням реальної вартості газу з 60% до 97%".

Тож відтепер кубометр газу в оселях з лічильниками коштуватиме не 22 копійки, а майже 41, у помешканнях без лічильників - 44 копійки. А ще майже на 80% здорожчають опалення та гаряча вода.

Олександра Бетлій, науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій:
"Через те, що піднімуться тарифи, ми можемо очікувати, що якісь інші статті видатків будуть зменшуватись і скорочуватись в структурі, і це перш за все будуть статті добробуту – побутова техніка, меблі".

Уряд розраховує, що здорожчання газу змусить ще 600 тисяч сімей подати заявки на субсидії. Нібито для цього є гроші у стабілізаційному фонді Кабміну. А з 1 вересня громадянам слід чекати на чергове здорожчання на чверть електроенергії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.