Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій

Імперія «Совок» 1552 перегляди

Опубліковано - 8.12.2021 09:30 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій
У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій
Ми умисно цитуємо повний текст повідомлення з офіційного сайту президента Путіна, щоб було зрозуміло на яких мовах спілкуються лідери двох держав.

У форматі відеоконференції відбулася тривала бесіда Володимира Путіна із Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, повідомляє офіційне представництво Путіна.

Йшлося, зокрема, про реалізацію підсумків російсько-американського саміту, що відбувся в червні 2021 року в Женеві. Відзначено важливість послідовного виконання досягнутих на вищому рівні домовленостей та збереження «духу Женеви» при розгляді питань двосторонніх відносин та інших проблем, що виникають між Росією та США.

Президенти в цьому контексті згадали про союзництво двох країн у роки Другої світової війни. Підкреслили, що принесені тоді жертви не повинні бути забуті, а саме союзництво має бути прикладом для налагодження контактів та спільної роботи в сьогоднішніх реаліях.

Переважне місце у розмові зайняла проблематика, пов’язана із внутрішньоукраїнською кризою та відсутністю прогресу у виконанні Мінських домовленостей 2015 року, які є безальтернативною основою мирного врегулювання. Президент Росії на конкретних прикладах проілюстрував деструктивну лінію Києва, спрямовану на повний демонтаж Мінських угод та домовленостей, досягнутих у «нормандському форматі», висловив серйозне занепокоєння з приводу провокаційних дій Києва проти Донбасу.

Джозеф Байден, зі свого боку, акцентував нібито «загрозливий» характер пересування російських військ поблизу українських кордонів і позначив санкційні заходи, які США та їхні союзники були б готові застосувати у разі подальшої ескалації ситуації.

Володимир Путін у відповідь наголосив, що не слід перекладати відповідальність на плечі Росії, оскільки саме НАТО вживає небезпечних спроб освоєння української території та нарощує військовий потенціал у наших рубежів. Тому Росія серйозно зацікавлена ​​у отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь.

Лідери домовилися доручити своїм представникам вступити до предметних консультацій з цих чутливих питань.

При обміні думками з інформаційної безпеки з обох сторін підкреслено важливе значення діалогу з цієї теми, що активно ведеться. Виражено готовність до продовження практичної взаємодії з кримінально-процесуального та оперативно-технічного напрямів боротьби з кіберзлочинністю.

Розглянуто стан справ навколо Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми. Президент Росії наголосив на важливості його повноцінного виконання в спочатку узгоджених рамках. Лідери висловили сподівання, що переговори з цього питання, що відновилися наприкінці листопада у Відні, пройдуть у конструктивному ключі і дозволять вийти на прийнятні для всіх учасників рішення.

Обговорено двосторонню проблематику. Констатовано, що співпраця, як і раніше, перебуває в незадовільному стані. Це виявляється, зокрема, у труднощах, які мають у своїй роботі «урізані» диппредставництва обох країн. Володимир Путін підкреслив, що все це – наслідок лінії американської влади, яка ще п’ять років тому розпочала практикувати масштабні обмеження, заборони та масові висилки російських дипломатів, на що ми змушені дзеркально реагувати. З російської сторони запропоновано обнулити всі обмеження на функціонування дипмісій, що могло б послужити і нормалізації інших аспектів двосторонніх відносин.

Президенти висловили думку, що з урахуванням особливої ​​відповідальності за підтримання міжнародної безпеки та стабільності Росія та США продовжуватимуть діалог та необхідні контакти.

Загалом розмова мала відвертий і діловий характер.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.