Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путіна спитали, чи нападе на Україну. Він відповів

Політика 1373 перегляди

Опубліковано - 9.12.2021 17:41 | Всі новини | Версія для друку

Путіна спитали, чи нападе на Україну. Він відповів
Путіна спитали, чи нападе на Україну. Він відповів
Президент Володимир Путін назвав “провокаційним” питання журналіста про те, чи має намір Росія нападати на Україну, і заявив про миролюбність своєї країни.

"Це питання провокаційне. Росія здійснює миролюбну зовнішню політику, але має право гарантувати свою безпеку в середньостроковій та віддаленій перспективі", - сказав Путін, виступаючи на пресконференції після переговорів із прем’єр-міністром Греції у середу 8 грудня.

Президент Росії додав, що це він і обговорює з усіма партнерами, включаючи президента США Джо Байдена, з яким позавчора мав відеорозмову.

"Нас не може не непокоїти перспектива можливого прийняття України в НАТО, тому що за цим безумовно наступить розміщення військових контингентів, баз і загрозливої для нас зброї", - сказав Путін.

На його думку, такої його відповіді буде "достатньо" на "сьогоднішній день". Президент Росії сподівається, що "хоча б на цей раз" їхню занепокоєність почують.

"Хоча досі, протягом попередніх десятиліть, ми не раз говорили і просили цього не робити, але інфраструктура НАТО неминуче наближалась до наших кордонів", - додав Путін.

Путін також заявив, що у розмові з Байденом нібито домовилися створити "структуру" для взаємодії щодо безпекових питань у контексті розширення НАТО. Він натякнув, що це робиться для врахування зауважень Росії.

"Свої позиції Росія підготує протягом тижня, ми передамо їх американській стороні. Домовились, створити структуру, яка зможе цим займатися", - заявив Путін.

"Перемога для України"

7 грудня президент США Джо Байден та Володимир Путін провели відеозустріч, під час якої обговорили ситуацію навколо України.

У Білому домі повідомили, що президент Байден попередив Путіна про "економічні заходи" проти Росії та збільшення оборонної допомоги Україні у випадку агресії.

А у Кремлі зазначили, що Київ здійснює "демонтаж" мінських угод, тож Путін вимагав юридичних гарантій нерозширення НАТО на Схід.

Президент Володимир Зеленський побачив у розмові Байдена та Путіна перемогу України.

За словами Зеленського, "перемога України в тому, що США завжди підтримували Україну, наш суверенітет і незалежність".

Він сказав, що більше деталей розмови між Путіним і Байденом хотів би прокоментувати після того, коли сам поговорить з американським президентом.

Зеленський уточнив, що розмова відбудеться завтра, 9 грудня, бо такий час запропонувала американська сторона. "Це буде формат діалогу, телефонна розмова", - додав президент.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.