Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Microsoft заявляє, що помітила руйнівне зловмисне програмне забезпечення в системах, що належать кільком державним установам України

Війна з Росією (АТО) 1160 переглядів

Опубліковано - 17.01.2022 17:03 | Всі новини | Версія для друку

Microsoft заявляє, що помітила руйнівне зловмисне програмне забезпечення в системах, що належать кільком державним установам України
Microsoft заявляє, що помітила руйнівне зловмисне програмне забезпечення в системах, що належать кільком державним установам України
Корпорація Microsoft повідомила в суботній публікації в блозі, що спостерігала руйнівне зловмисне програмне забезпечення в системах, що належать кільком українським державним установам і організаціям, які тісно співпрацюють з українським урядом.

Жертвами зловмисного програмного забезпечення є українські державні установи, які забезпечують критичні функції виконавчої влади або реагування на надзвичайні ситуації, повідомляє Microsoft.

Також постраждала компанія з інформаційних технологій, яка керує веб-сайтами для державних і приватних клієнтів, включаючи державні установи, чиї веб-сайти нещодавно були пошкоджені. Корпорація Майкрософт не ідентифікувала ІТ-компанію, яка причетна до атаки.

Американський гігант програмного забезпечення, який вперше виявив зловмисне програмне забезпечення в четвер, заявив, що ці атаки не використовували жодної вразливості в продуктах і послугах Microsoft.

У четвер ввечері на урядові веб-сайти почалася масована кібератака, яка попередила українців «боятися та очікувати найгіршого» удару, залишивши деякі веб-сайти недоступними в п’ятницю вранці, що спонукало Україну почати розслідування.

У суботу Reuters повідомило , що Україна підозрює, що хакерська група, пов’язана з білоруською розвідкою, здійснила кібератаку, і що вона, за словами високопоставленого представника української безпеки, використовувала зловмисне програмне забезпечення, подібне до такої ж групи, пов’язаної з російською розвідкою.

За словами Microsoft, зловмисне програмне забезпечення, яке маскується під програму-вимагач, зробить заражену комп’ютерну систему непрацездатною, якщо її активує зловмисник, додавши, що компанія продовжить співпрацю з спільнотою кібербезпеки для виявлення та надання допомоги цілям і жертвам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.