Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України

Зона економічного дива Регіон: Донецька область 10976 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 00:59 | Всі новини | Версія для друку

Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України
Донецький мер “кинув образку” на журналістів за 36 місце в рейтингу кращих міст України
Донецький міський голова Олександр Лук`янченко не погоджується з результатами рейтингу журналу «Фокус» «Краще місто для життя», де Донецьк зайняв лише 36 місце.

Про це він повідомив у вівторок 19 червня на прес-конференції.

Він нагадав, що одного разу «перед Донецьком з цього питання були вибачення». При цьому мер підкреслив, що деякі акценти в рейтингу його образили.

Зокрема, низьку оцінку Донецьк отримав в питанні, що стосується культурного потенціалу. «Я зателефонував міністрові панові Богуцькому і говорю: ось ви дали оцінку Донецьку і поставили його за культурним потенціалом на останнє місце. Чим керувалися? Культурний потенціал включає історико-архітектурні заповідники, будинки і палаци культури, театри і кінотеатри на 1 тис. жителів. Останнє місце на Україні. Вже було так, що нашому Президентові, коли він перший раз приїхав до Донецька, дали інформацію, що в місті жоден театр не функціонує, і в занепаді всі театри», - сказав О. Лук`янченко.

На думку донецького мера. місто необґрунтовано отримало і 15 балів по інфраструктурі. «Що входить в інфраструктуру? Вона включає кількість дитячих садочків, лікарень, шкіл, супермаркетів, ринків на 1 тис. жителів, тут нам поставили всього 15 балів. В той же час Умань - 48 балів, Трускавець - 44, Сімферополь - 27, Дніпропетровськ - 31», - відзначив О. Лук`янченко.

Не задоволений мер і тим, що в категорії «злочинність» «Фокус» поставив Донецьку 13 балів. «За минулий рік в місті Донецьку не було замовлених вбивств. І всі злочини, які пов'язані з вбивствами, всі розглянуті і всі розкриті. В той же час Києву поставили 32 бали, Дніпропетровську - 32 бали, Одесі - 31 бал, Харкову - 27 балів», - сказав мер, нагадавши про гучні вбивства, які відбулися в цих містах за останній рік.

У зв'язку з цим, О. Лук`янченко відзначив, що запросив до Донецька випускаючого редактора і кореспондентів журналу «Фокус», щоб вони особисто подивилися на стан міста, повідомляє «Остров».

Результати дослідження, проведеного журналом «Фокус», показали, що краще всього жити в Івано-Франківську, на другому місці - Київ, третю позицію поділили Дніпропетровськ, Тернопіль і Чернівці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.