Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Гримаси правосуддя. На думку донецьких очільників ГПУ, не МВС, а УДО захоплювало їхню будівлю

Коаліція «С.Р.А.К.А» 8099 переглядів

Опубліковано - 20.06.2007 11:40 | Всі новини | Версія для друку

Гримаси правосуддя. На думку донецьких очільників ГПУ, не МВС, а УДО захоплювало їхню будівлю
Гримаси правосуддя. На думку донецьких очільників ГПУ, не МВС, а УДО захоплювало їхню будівлю
Вердиктом Печерського суду, всі кримінальні справи, порушені за фактом захоплення приміщення ГПУ спецназом МВС закриті крім однієї... за фактом “захоплення” ГПУ співробітниками УДО. Виявляється те, що бачила вся країна - галюцінації?

19 червня стало відомо, що Печерський райсуд скасував постанови про порушення кримінальних справ, пов`язаних із захопленням будинку Генпрокуратури 24 травня.

Колишній в.о. генерального прокурора Віктор ШЕМЧУК не знав про скасування Печерським райсудом Києва постанови про порушення кримінальних справ проти міністра внутрішніх справ Василя Цушка, пов`язаних із захопленням будинку Генеральної прокуратури.

"При мені ці справи активно розслідувалися. Підстави як для їхнього порушення, так і для подальшого залучення до відповідальності усіх винних були. Куди вони (підстави) пропали – я не знаю", - заявив заступник генпрокурора, прокурор Криму Шемчук.

Водночас, пише видання, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, який курирує діяльність Головного слідчого керування Генпрокуратури, підтвердив, що постанови про порушення даних кримінальних справ дійсно скасовані в судовому порядку. "Усе те, що напорушував Шемчук, усі ці справи припинені судом", - повідомив він.

Шемчук, який виконував на той момент обов`язки генпрокурора, порушив 4 кримінальні справи. Спочатку розслідування було доручено СБУ, однак після повернення на посаду генпрокурора Олександра Медведька усі ці справи були витребувані Генпрокуратурою.

Скасування постанов про порушення кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будинку Генпрокуратури, ініціював Цушко. У постанові Печерського райсуду, винесеній ще 14 червня, зазначено, що інтереси позивача представляв "адвокат Ю.А.Кримшмарела".

Адвокат міністра оскаржив справи, порушені за фактами перевищення влади і службових повноважень Цушком і співробітниками МВС, а також кримінальну справу за фактом захоплення будівлі Генпрокуратури і справу за фактом перешкоджання виконанню службових обов`язків членамами оперативно-слідчої групи СБУ.

Як повідомляється, рішення про скасування постанов про порушення кримінальних справ Печерський райсуд прийняв на підставі того, що при їхньому винесенні не була проведена відповідна дослідча перевірка. При цьому суд не взяв до уваги, що пізніше у ході розслідування цих справ співробітники СБУ опитали понад 100 осіб.

У провадженні Генпрокуратури залишилася ще одна, п'ята кримінальна справа, порушена одним зі слідчих Головного слідчого управління Генпрокуратури за фактом захоплення цього відомства.

"Ця справа – інша сторона медалі. Генпрокуратура розглядає втручання у свою діяльність і захоплення будинку співробітниками УДО", - розповіло джерело видання в Головному слідчому управлінні.

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей стверджує, що його підлеглі були допитані лише як потерпілі. "Співробітники УДО 24 травня знаходилися на своєму робочому місці. У нас 14 потерпілих, 1 особа лежить у лікарні. І склад злочину щодо них задокументований", - заявив він.

Гелетей переконаний, що розслідування справ, постанови про порушення яких скасовані у судовому порядку, буде відновлено.

"Не так просто буде закрити ці справи, як це комусь хочеться. Суд може закривати все що завгодно... Подивимося, як Генпрокуратура буде діяти. Вона повинна, просто зобов'язана аргументовано доводити законність порушення цих справ", - переконаний він.
Від “Аратти”: як і слід було очікувати, до річниці 37-го року ГПУ та більшовицьке правосуддя предметно доводять, що гідні найкращих традицій започаткованих Дзержинським-Ієгудою-Берією-Вишинським, коли законність підміняється революційною необхідністю та класовим чуттям.

Ми лише нагадаємо нашим співгромадянам, що більшовицька влада вже винищила десятки мільйонів українців, татар, німців, греків, кароїмів... Чи можлива її реанімація на землі, де немає жодної сім'ї, яка б не зазнала репресій більшовицьких катів - вирішувати нам із вами, а не Цушкам та Кузьміним.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.