Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Іспанії знайдено першого європейця?

Невідоме 10839 переглядів

Опубліковано - 1.07.2007 00:43 | Всі новини | Версія для друку

В Іспанії знайдено першого європейця?
В Іспанії знайдено першого європейця?
В Іспанії знайдені останки людини, яка жила 1,2 мільйони років тому - найдревнішого мешканця Європейського континенту, відомого науці, повідомив, представник Міністерства культури країни.

"Людські останки виявлені під час розкопок у місцевості Атапуерка, провінція Бургос, де за останнє десятиліття вже були виявлені стоянки древньої людини", заявив представник міністерства.

Він зазначив, що "останки в Атапуерці, місцевості, що оголошена ЮНЕСКО "надбанням людства", належать найдревнішому європейцеві".

"Наша знахідка може істотно вплинути на уявлення вчених про походження сучасних європейців", сказало джерело.

За його словами, "останки виявлені молодим палеонтологом Росою Угет, яка працює під керівництвом професора Хосе Марія Бермудеса де Кастро, біля підніжжя так називаного Слонячого пагорба".

В Атапуэрці, гористій місцевості на півночі Іспанії, де розкопки ведуться з початку 90-х років, у 1997 році були виявлені останки людини, що жила тут 800 тисяч років тому, а також численні знаряддя праці первісних людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.