Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційний уряд і НБУ готують передвиборчий подарунок громадянам?

Зона економічного дива 9953 перегляди

Опубліковано - 2.07.2007 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційний уряд і НБУ готують передвиборчий подарунок громадянам?
Коаліційний уряд і НБУ готують передвиборчий подарунок громадянам?
Національний банк готується до чергової ревальвації гривні. Минуле укріплення національної валюти відбулося за рахунок заощаджень громадян.

Так вважають аналітики, посилаючись на постанову НБУ, якою він наділив себе правом на власний розсуд змінювати курс гривні і вирішувати, чи виходити йому на міжбанк.

Таку ініціативу фінансисти розцінили як початок глобальної підготовчої роботи до серйозних змін — зниження курсу долара до 4,8– 4,95 грн./$.

За даними аналітиків, з кінця квітня НБУ знову став активним покупцем американської валюти на безготівковому ринку і тільки за травень придбав у свої резерви ще $1,27 млрд.

"Левова частка цієї валюти заводиться в країну на передвиборні витрати. Щоб допомогти нашим політикам, НБУ змушений активно викидати в оборот додаткову гривню (скуповуючи долар на міжбанку) і підгодовувати, таким чином, зростання цін. У випадку зниження курсу центробанк зможе зменшити викид нацвалюти", - йдеться в аналітичній статті.

Водночас журналісти відзначають, що ініціативу зі зміцнення гривні повинен схвалити Президент.

Від “Аратти”: як загальновідомо, переважна більшість громадян, побоючись катаклізмів “ринокової” економіки держави, а головне, непрогнозованості тих проффесіоналів, що тимчасово нею рулюють, зберегають свої заощадження у іноземній валюті.

Минулого разу, коли відбулося директивне укріплення національної валюти, кожен громадянин відчутно збіднів, оскільки “укріплення” аж ніяк не знизило ціни, а знизило купівельну спроможність гривні.

Отже, реальна загроза кишені кожного від дій влади лише свідчить про те, що уряд Януковича “сурмить” про здобутки, яких насправді немає. Бо навіть школяр знає, що зростання економіки має наслідком насичення ринку товарами й послугами, а відтак - падіння їхніх цін. Зростання ж цін свідчить: а) про дефіцит товарів та послуг на ринку; б). про величезну питому вагу спекулятивної складової у ціноутворенні. А це - не сумісно із позитивними макроекономічними тенденціями.

Натомість, коли економіка регресує, а урядовці “замилюють” очі громадянам соціальними роздачами фантків, замість грошей, - йде реальне знецінення грошової одиниці, не забезпеченої товарами та послугами. Відтак, зростання паперової грошової маси має тільки один наслідок - зубожіння більшості громадян, бо із кожним викидом агітаційних фантиків, купівельна спроможність грошової одиниці падає.

Тримайте кишені ширше - проффесора йдуть на вибори!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.