Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовицькі урядовці готують народ до чергового підвищення цін. А чого іще можна від них очкувати?

Газоват 7432 перегляди

Опубліковано - 31.07.2007 12:32 | Всі новини | Версія для друку

Більшовицькі урядовці готують народ до чергового підвищення цін. А чого іще можна від них очкувати?
Більшовицькі урядовці готують народ до чергового підвищення цін. А чого іще можна від них очкувати?
Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко прогнозує, що ціна природний газ, що поставлятиметься в 2008 році в країну, підвищиться максимум на 10%.

Про це він сказав сьогодні в ефірі національного телебачення.

"Що стосується ціни газу наступного року, то вона ще остаточно не визначена. Переговори з нашими російськими партнерами розпочнуться восени. Проте є всі підстави очікувати, що підвищення ціни наступного року не перевищуватиме рівень інфляції - тобто максимум 10% порівняно з нинішньою ціною", - сказав він.

Також міністр додав, що до початку опалювального сезону 2007-2008 рр. в українських підземних сховищах газу було накопичено 31-31,5 млрд. куб. м.

"Сьогодні в підземних сховищах вже є 25,5 мільярда кубометрів. Це вдвічі більше, ніж торік на цю ж дату. На зиму ми закачаємо в сховища 31-31,5 мільярда кубометрів. Це - найбільший показник за останні 10, а може й 15 років. Для порівняння, за рік вся Україна споживає 75 мільярдів кубометрів. Тобто наш запас покриватиме майже піврічну потребу всієї держави в газі", - додав Бойко.

Довідка. До січня 2006 року газ до України поставлявся по 50 доларів за 1 тис. куб. м. З січня 2006 р. - 95 дол. за 1 тис. куб. м, а з січня 2007 року - 130 дол. за тис. куб. м. Європейським споживачам Росія продає газ у середньому по 230 дол. за тис. куб. м.

Компанію “RosUkrEnergo AG”(Швейцарія) створено в 2004 році. 50% її акцій належать “Газпрому”, 50%, за даними “PriсewaterhouseCoopers”, через “Centragas” контролюють підприємці Дмитро Фірташ (45%) і Іван Фурсін (5%).

“RosUkrEnergo” в 2005 р. стала ексклюзивним(монопольним) постачальником до України середньоазіатського газу, відповідно до міждержавного Договру, підписаного у 2004 році прем'єром Януковичем із “благословіння” Президентів Путіна і Кучми, поставивши 37 млрд. куб. м і на експорт до Європи - 8,7 млрд. куб. м. Дохід від продажу газу становить 4,3 млрд. дол., чистий прибуток - 755 млн. дол.

У 2006 р. “RosUkrEnergo” продала Україні 50,1 млрд. куб. м, на експорт - 8,96 млрд. куб. м, виручка трейдера виросла до 7,11 млрд. дол.

Як загальновідомо, у минулому опалювальному році підвищення базових цін на газ спричинило багатократне підвищення цін не тільки на газ для на селення, а й на комунальні послуги. При тому, відпускні ціни на газ найбільше виросли(до $230 за 1000 кубометрів) для споживачів із найнижчими доходами - у сільській місцевості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.