Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Представник ПР” у ГПУ “злив” таємницю слідства газеті Ахметова?

Кримінал 6120 переглядів

Опубліковано - 9.08.2007 14:23 | Всі новини | Версія для друку

“Представник ПР” у ГПУ  “злив” таємницю слідства газеті Ахметова?
“Представник ПР” у ГПУ “злив” таємницю слідства газеті Ахметова?
В Секретаріаті Президента за узгодженням з Генпрокуратурою і СБУ приготували сценарій «розкриття» отруєння Віктора Ющенка восени 2004 року.

Реалізований цей сценарій буде напередодні дострокових парламентських виборів-2007, повідомляє газета, яка належить Ахметову.

Як зазначає газета “Сєгодня,” не виключено, що цей факт президентська сторона також спробує використати як пропагандистський хід у боротьбі з Партією регіонів. Річ у тому, що організацію отруєння, за даними видання, збираються покласти на тодішнє керівництво СДПУ(о), глава якої, Віктор Медведчук, як відомо, очолював у 2004 році Адміністрацію президента Кучми. А деякі видні члени СДПУ(о) увійшли нині до виборчого списку Партії регіонів.

Оприлюднення інформації про розкриття отруєння і винуватців злочину (хоча називати злочинцями їх може тільки суд) може стати яскравим чорним піаром відносно супротивників по виборах.

Що стосується безпосередніх виконавців отруєння, то запланована до розголосу версія зовсім не нова. Буде нібито заявлено, що точно відомо: отруїли на дачі у Володимира Сацюка, який займав тоді пост першого заступника глави СБУ, під час зустрічі його шефа Ігоря Смешка з кандидатом у президенти Віктором Ющенком 5 вересня 2004 року, причому зробив це (підніс тарілку з отруйним пловом) близький до Сацюка екс-міліціонер Тарас Залеський. Посилання буде і на якісь додаткові свідчення двох кухарів-узбеків, які раптом пригадали деякі подробиці тієї «вечері»... Поштовхом до «нового життя» такої версії служить, крім майбутніх виборів, ще і загострений конфлікт між Великобританією і Росією з приводу відмови останньої видати підозрюваного в радіоактивному отруєнні екс-ефесбешника Литвиненка його колишнього колегу Лугового. Мовляв, Росія звикла труїти неугодних, ось і діоксин, що потрапив в організм Ющенка, має «російський слід»... Та і переховуються Сацюк з Залеським, швидше за все, в Росії. Їх оголосять у розшук і справа, вважаючись розкритою, знову затихне. Поховавши, таким чином, всі можливі інші версії отруєння Ющенка, які свого часу розслідувала ГПУ, про що заявляв заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, - пише Сьогодні.

Нагадаємо, що в недавньому інтерв'ю Сацюк категорично заперечував «діоксинову» версію отруєння Ющенка. Він заявив: «Вважаю, що отруєння діоксином взагалі не було. Якщо ж воно і було, то чимось іншим, не діоксином». Сацюк визнав, що тарілки з пловом на стіл ставив, дійсно, Тарас Залеський. Але, на думку екс-першого заступника глави СБУ, щось підкласти або підсипати в тарілки Тарас не міг, бо все відбувалося на очах у всіх учасників «вечері», поряд з ними. Зате випили того вечора дуже багато (горілка, пиво, коньяк), так що недивно, що Ющенко потім відчував себе погано.

Прес-секретар глави Служби безпеки України Марина Остапенко заявила виданню, що ніяких коментарів у цій справі немає і не буде. «Отруєння Ющенка розслідується Генпрокуратурою, ми лише виконуємо її доручення. Щось коментувати може тільки слідчий ГПУ або інша особа, але за його дорученням. У нас такого доручення немає».

У Генпрокуратурі виданню повідомили, що справа про отруєння - у заступника генпрокурора Миколи Голомши, який зараз у відпустці, тому коментувати нікому.

Адвокат Сацюка Віктор Петруненко заявив, що зараз в Україні проти його клієнта немає кримінальних справ (їх порушували, але потім закрили, що, крім прокуратури, підтвердив і суд). А у зв'язку з отруєнням Ющенка справа проти Сацюка навіть не порушувалася.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.