Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецька влада бачить українську освіту лише за гратами

Кримінал Регіон: Донецька область 11778 переглядів

Опубліковано - 20.06.2006 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Донецька влада бачить українську освіту лише за гратами
Донецька влада бачить українську освіту лише за гратами
Несправедливий вирок Краматорського міського суду у справі директора Першої української гімназії Миколи Конобрицького всі залучені сторони вважають помстою «помаранчевій» владі від «біло-голубих» переможців.

Єдиний директор навчального закладу, який два роки тому відмовився очолити у своїй гімназії осередок Партії регіонів і під час Помаранчевої революції відкрито виступив проти відрядження за державний кошт вчителів спостерігачами від Партії регіонів - тепер у тюрмі.

Представником прокуратури на суді був син мера мiста Краматорськ (ставленика Партії регіонів) Костюков.

Минулого року директор української гімназії мав необережність зробити зауваження вчительці і членкині Партії регіонів про те, що непедагогічно на уроці обзивати дітей, які встали під час виконання гімну України і поклали праву руку на серце, «помаранчевими крисами». Вчителька обурилася і подала на директора в суд «за образу честі й гідності», відкрито погрожуючи у вчительській «розмазати цього націоналіста по стінці». Суд програла. Тоді до справи приєдналася «важка артилерія» із міського відділу освіти в особі заступника начальника відділу. На гімназію кинули перевірки (інколи - по три на день). До гімназії дзвонили невідомі і повідомляли про те, що її приміщення заміноване, пробували настроїти проти директора вчителів. Це не вдалося. Але директора гімназії таки прибрали.

Що ж стало приводом для судового процесу? П'ять років тому директор гімназії оформив на роботу працівника, на гроші, видані на зарплату якого було придбано матеріали для проведення ремонту гімназії, оскільки держава протягом понад семи років не виділяла на це жодної копійки. До речі, в такий спосіб у той час діяло багато директорів і про це негласно всі знали. Так що такі ж справи можна теоретично розпочати проти директорів усіх шкіл Краматорська. Суд чомусь не зважив на те, що на кожну копійку з цих коштів було надано підтверджуючі документи, а всі кошти ще під час слідства Конобрицький повернув до бюджету гімназії з власної кишені.

Людину засудили на три роки позбавлення волі із забороною ще три роки займатися господарською діяльністю.

Під час розгляду справи в суді прокурор і суддя навіть не маскували політичної заангажованості процесу. Один із присутніх у залі суду прокоментував це коротким виразом: «Тридцять сьомий рік». Протести на несправедливе рішення суду подали батьківський комітет гімназії, частина вчителів, низка громадських організацій і партій демократичного спрямування. Громадськість міста виставляє пікети біля виконкому і міського суду для проведення збору підписів на підтримку демократичного директора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.