Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фосфорна катастрофа. Чиновники посилено шукають стрілочників

Надзвичайна подія 8030 переглядів

Опубліковано - 13.08.2007 13:55 | Всі новини | Версія для друку

Фосфорна катастрофа. Чиновники посилено шукають стрілочників
Фосфорна катастрофа. Чиновники посилено шукають стрілочників
Аварія на залізничному перегоні Красне-Ожидів у Львівській області, що призвела до витоку жовтого фосфору, сталася через порушення правил його вантаження і несправності цистерни.

Про це в інтерв'ю заявив міністр транспорту України Микола Рудьковський з посиланням на дані попередньої технічної експертизи, проведеної фахівцями Мінтрансзв'язку.

Так, за його словами, «вже є підстави стверджувати, що аварія викликана порушенням правил вантаження жовтого фосфору і несправністю цистерни, яка першою зійшла з рейок. З'ясувалося зокрема, що в місці витоку фосфору відсутня ущільнююча прокладка, а також не працював клапан регулювання тиску в цистерні. Можливо, додатким чинником аварії стала несправність однієї ресори цистерни», - сказав Рудьковський.

У зв'язку з цим він підкреслив, що «є низка питань до власника вантажів - казахської компанії». За даними міністра транспорту України, причин аварії, за які несли б відповідальність працівники «Укрзалізниці», не виявлено.

«Експерти ретельно проаналізували, чи змінилася ширина шляхів в результаті аварії. І встановили, що залізничне полотно було у нормальному стані. Робота комісії продовжується, фахівці Новосибірського державного університету шляхів сполучення уточнюють певні нюанси», - підсумував Рудьковський.

Як повідомлялося раніше, 26 липня прес-служба «Залізниць Казахстану» розповсюдила повідомлення про те, що причиною сходження цистерн з фосфором з рейок є ремонт залізничних колій, що проходив в день проходження вантажу на ділянці.

Раніше генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак причиною аварії називав недотримання відправником міжнародних правил перевезення небезпечних вантажів. За його словами, фосфор в цистернах, що перекинулися, був покритий шаром води завтовшки 27-30 см, тоді як міжнародними правилами перевезення небезпечних вантажів встановлена норма 60 см.

16 липня в Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди поблизу станції Ожидів Львівської залізниці в результаті нез’ясованих обставин відбулася аварія вантажного потягу. У складі потягу знаходилося 58 вагонів, зокрема 15 спеціальних цистерн по 50 тонн кожна, з жовтим фосфором.

В результаті аварії зійшло з рейок 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких загорілися.

Під час ліквідації пожежі утворилася хмара з продуктів горіння, в зону ураження потрапило 14 населених пунктів Буського району і окремі території Радехівського і Бродівського районів області.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.