Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


28 гектарів парку “Гранітно-степове Побужжя” Кабмін передав НАК “Енергоатом”

Довкілля Регіон: Миколаївська область 15534 перегляди

Опубліковано - 21.06.2006 16:52 | Всі новини | Версія для друку

Гранітно-степове Побужжя - це справжній гірський ландшафт серед Українського степу
Гранітно-степове Побужжя - це справжній гірський ландшафт серед Українського степу
28 гектарів унікального ландшафтного парку “Гранітно-степове Побужжя” Кабінет Міністрів передав НАК “Енергоатом” під водосховище Ташлицької гідроакумулюючої станції.

З такою пропозицією до Уряду зверталося Міністерство палива та енергетики.

Землі будуть передані в розпорядження "Енергоатому" після того, як Миколаївська обласна рада ухвалить рішення про виключення цих ділянок зі складу ландшафтного парку.

Нагадаэмо, будівництво Ташлицької ГАЕС, що входить до складу Південно-Української атомної електростанції, передбачається завершити наступного року.

Водночас Міністерство охорони навколишнього природного середовища і Міністерство культури та туризму спільно виступили проти проекту будівництва гідроакумулюючої електростанції, оскільки це загрожує затопленням частини заповідних територій парку "Гранітно-степове Побужжя".

Цей заповідник є однією з найдавніших ділянок суші Євразії. Тут налічується понад 100 видів тварин і рослин, занесених у Червону книгу України та Європейський червоний список.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.