Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент доручив МВС та Генпрокуратурі повернути національне надбання

Кримінал Регіон: Київська область 13182 перегляди

Опубліковано - 23.06.2006 14:45 | Всі новини | Версія для друку

Соняшники з бджолами. 1962 р.
Соняшники з бджолами. 1962 р.
22 червня у селі Болотні Іванківського району Київської області зловмисники викрали понад сотню творів легендарної української художниці-примітивістки Марії Приймаченко.

Повідомляють, що грабіжники вдерлися до хати на Київщині, де мешкають нащадки покійної художниці, зв'язали та побили подружжя літнього віку і викрали багато картин, - повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Картини винесли із хати сина Марії Приймаченко Федора, що в селі Болотня Іванківського району на Київщині.

Федір Приймаченко у лікарні, тому дома була його дружина та син.

Катерина Приймаченко розповіла Бі-Бі-Сі, що грабіжників було четверо. Вони вдерлися до хати у четвер на світанку. Вона каже, що вони не підозрювали, що в хаті крім неї є ще син, тому коли вона почали чинити спротив, їх побили і зв'язали.

Скільки точно вкрали картин, пані Катерина не знає, але каже, що більше ста. Вона упевнена, що це робили люди, які добре знали розпорядок її дня і місце, де вони лежали.

Це підтверджує і міліція. Начальник обласного управління боротьби з організованою злочинністю Олександр Анциферов сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, що грабіжники працювали за наводкою когось із місцевих.

“Злочин було скоєно не без участі місцевих. Вони не брали участь у пограбуванні, але були наводчиками. Грабіжники зайшли через сусідній двір, гарно орієнтувалися в хаті, знали де лежали картини. Було вкрадено понад 100 картин, кожна з яких коштує близько 5-6 тисяч доларів. Замовниками, імовірно, були колекціонери. Я думаю, що картини ще в Україні, і ми зможемо їх знайти”.

Президент України Віктор Ющенко звернувся до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та в. о. Генерального прокурора України Сергія Винокурова з проханням взяти під особистий контроль розслідування справи щодо пограбування родини художника Федора Приймаченка – сина майстрині народного мистецтва Марії Приймаченко, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вимагаю від вас невідкладно вжити вичерпних заходів, спрямованих на розкриття цього злочину, повернення полотен, що становлять національне надбання», – наголосив Президент.

Віктор Ющенко підкреслив, що цей ганебний випадок викликає серйозне занепокоєння, адже українське суспільство може назавжди втратити неоціненну мистецьку спадщину.

Живопис Марії Приймаченко – однин з найбільших українських скарбів і візитівка України. Приймаченко зараховують до найвидатніших художників-примітивістів світу.

Про зникнення її картин того ж дня фактично повідомив президент Ющенко, коли на колегії Міністерства внутрішній справ доручив міністру Юрію Луценку уважно розслідувати цю справу.

Здається, що останніми про цей скандал дізналися у спілці художників України. На другий день після пограбування керівник спілки Володимир Чепелик майже нічого про це не знав.

Нещодавно гучне пограбування сталося у Яготинському музеї. Тоді грабіжники винесли кілька десятків картин відомих українських художників вартістю у сотні тисяч доларів.

Частину тих картин вже знайшли.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.