Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міські голуби не поширюють пташиний грип

Охорона здоров`я 11569 переглядів

Опубліковано - 23.06.2006 17:15 | Всі новини | Версія для друку

Міські голуби не поширюють пташиний грип
Міські голуби не поширюють пташиний грип
Міські голуби не розповсюджують пташиний грип. Дослідження американських учених показали, що ці птахи рідко заражаються смертельним для інших видів пернатих вірусом і залишаються носіями захворювання протягом дуже короткого часу.

Співробітники розташованого в Медісоні (Вісконсін) Центру з вивчення живої природи при Геологічній службі США займаються дослідженням пташиного грипу, починаючи з 1970 року.

Увага вчених в даний час прикована до перелітних птахів, які вважаються основними розповсюджувачами пташиного грипу, але співробітники центру провели декілька експериментів по зараженню різними різновидами вірусу H5N1 міських голубів.

У дзьоби птахів вводився розчин, що містив високопатогенний гонконгський штам вірусу H5N1, ученим не вдалося інфікувати птахів, навіть коли кількість вірусних частинок в розчині в 100-1000 разів перевищувала максимальну концентрацію, яку птахи могли б зустріти в природних умовах.

Під час іншого експерименту вчені використовували зразки вірусу, витягнуті з тканин ворони і голуба, загиблих від пташиного грипу в Таїланді. З 12 голубів, яким були введені дуже високі дози вірусу, заразилися 7, один птах загинув. Інфіковані голуби залишалися носіями вірусу протягом 10 днів, проте через два дні після зараження кількість вірусу в їх виділеннях знизилася настільки, що ними було неможливо заразити навіть курча.

"Дані експериментів не підтверджують, що міські голуби здатні бути розповсюджувачами інфекції", - заявив директор Медисонського центру Девід Свейн (David Swayne).

За словами Свейна, випадків зараження людей або свійських птахів при контактах з міськими голубами не зафіксовано. Крім того, жоден спалах пташиного грипу в Південно-східній Азії, на Близькому Сході та в Європі не супроводжувався масовою загибеллю міських голубів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.