Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович і Бойко у Москві вирішили: борги фірташів погашатимуть пересічні українці

Газоват 7019 переглядів

Опубліковано - 9.10.2007 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Янукович і Бойко у Москві вирішили:  борги фірташів погашатимуть пересічні українці
Янукович і Бойко у Москві вирішили: борги фірташів погашатимуть пересічні українці
Українська і російська сторони домовилися про механізм погашення 2 млрд доларів заборгованості українських кампаній за імпортний газ(під “українськими капманіями” слід розуміти: “РосУкрЕнерго”(50% - Газпром, “УкрГазЕнерго”(50% РосУкрЕнерго).

Про це заявили прем’єр-міністр Росії Віктор Зубков і прем’єр-міністр України Віктор Янукович у ході зустрічі в Москві (Росія).

Зубков зазначив, що заборгованість українських компаній за імпортний газ становить близько 2 млрд доларів, і сторони вже узгодили механізм погашення цього боргу до 1 листопада.

«Змушений звернути вашу увагу на проблему з утворенням і зростанням заборгованості українських компаній за поставлений газ. З початку поточного року сума боргу перед «Газпромом» склала близько 2 млрд доларів на рівні господарюючих суб’єктів: «РосУкрЕнерго», «Укргаз-Енерго» і «Нафтогазу України», - сказав Зубков.

Він зазначив, що 8 жовтня на рівні господарюючих суб’єктів завершено переговори про механізм погашення заборгованості.

За словами російського прем’єра, заборгованість за поставлений у 2007 році газ у сумі 1,2 млрд доларів буде погашена за рахунок реалізації «Газпромекспорту» газу, що належить «РосУкрЕнерго» і знаходиться в підземних газових сховищах в Україні.

«Газпромекспорт» стає власником відповідних обсягів газу й у свою чергу направляє їх насамперед споживачам в Україні, а також на виконання експортних контрактів», - сказав Зубков.

Він додав, що іншу частину заборгованості, яка залишилася, у сумі 929 млн доларів погасять за рахунок власних і позикових коштів « Укргаз-Енерго» і «Нафтогаз України».

«Ці цифри зафіксовані у підписаних господарюючими суб’єктами домовленостях про врегулювання заборгованості. Відповідно до угоди українські компанії до 1 листопада 2007 року повинні повністю розрахуватися з боргом за газ», - сказав Зубков.

Він додав, що російська сторона розраховує на забезпечення контролю з боку української влади цих домовленостей.

У свою чергу Янукович підтвердив, що сторони домовилися про механізм, що дозволить урегулювати питання заборгованості.

Як повідомлялося раніше, 3 жовтня Янукович заявив про намір відвідати Москву для переговорів щодо погашення боргу з української сторони за поставлений газ із російським газовим монополістом компанією «Газпром».

«Газпром» заявив про намір скоротити поставки природного газу в Україну у випадку непогашення 1,3 млрд боргу компанії «РосУкрЕнерго» перед «Газпромом» за поставлений газ.

Після цього міністр палива та енергетики Юрій Бойко вже відвідував Москву для переговорів з «Газпромом». Сьогодні він підписав із керівництвом Газпрому протокол по врегулюванню заборгованості. Раніше Бойко заявляв, що НАК Нафтогаз нічого не винен Газпрому, поточні боги є у «РосУкрЕнерго».

Разом із тим, на початку місяця Перший віце-прем'єр і міністр фінансів Азаров заявляв, що в україни немає жодних забогованостей перед Газпромом.

Президент Ющенко також заявив, що йму нічого не відомо про борги у розрахунках за газ перед російською стороною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.