Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Археологи стверджують, що знайшли на дні Чорного моря Ноєвий ковчег

За межею віків 11184 перегляди

Опубліковано - 9.10.2007 20:17 | Всі новини | Версія для друку

Геленджик. Вигляд з космосу.
Геленджик. Вигляд з космосу.
Археологи-ентузіасти з громадської організації “Космопошук” близькі до того, щоб дістати з дна Чорного моря сенсацію світового значення.

Група дослідників під керівництвом координатора "Космопошуку" Вадима Чорноброва шукають Ноєвий ковчег, рештки якого, за припущенням шукачів, можуть бути не на горі Арарат у Туреччині, а на вершині гори з аналогічною назвою в районі чорноморського курорту Геленджик, повідомляє “Росбалт-Юг”.

Як заявив Вадим Чорнобров, гора Арарат біля Геленджика (район курортного містечка Бетта) може бути тим самим місцем, де врятувалися від вод Усесвітнього потопу люди і тварини. Як доказ правдивості своєї гіпотези, члени експедиції продемонстрували знімальній групі російського телебачення витягнуті з дна бухти біля селища Бетта фрагменти старовинного судна і свинцевий якір, аналогічний тим, якими користувалися античні мореплавці.

У Ветхому Завіті мовиться про гору Арарат, яку згодом поглинули води Чорного озера. Оскільки раніше жодна з експедицій нічого не виявила на вершині турецького Арарату, тож слід переорієнтовувати пошуки на чорноморське узбережжя.

Як повідомив керівник школи "Сталкер" при ГО "Космопошук" Олександр Петухов, експедиція займатиметься дослідженнями і пошуковою роботою в Бетті щонайменше 10 днів, оскільки у групи Чорноброва завдання – зібрати якомога більше матеріалу на підтвердження висунутої гіпотези, передає ТОРnews.

"Чорноморської версії" дотримуються і деякі зарубіжні вчені. Зокрема, археологи з Колумбійського університету (США) під керівництвом Роберта Балларда здійснили декілька експедицій і досліджували морське дно на глибині 100-150 м поблизу турецьких берегів. Глибоководний автоматичний апарат, який використовували науковці, виявив на дні моря цікаві об'єкти, що нагадують будови. Детальніше вивчення цих об'єктів може дати відповіді на багато питань, а може, додасть і нових.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.