Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент дав Януковичу два дні і вислухав Клюєва

Надзвичайна подія 7979 переглядів

Опубліковано - 15.10.2007 14:03 | Всі новини | Версія для друку

Президент дав Януковичу два дні і вислухав Клюєва
Президент дав Януковичу два дні і вислухав Клюєва
Президент України Віктор Ющенко провів нараду з питань енергетики та транспортних магістралей України.

Основні теми наради – ситуація в паливно-енергетичному комплексі України та стан підготовки ПЕК до опалювального сезону. Окрему увагу співрозмовники приділили питанню подолання наслідків трагедії, що сталася в Дніпропетровську.

Віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв ознайомив Президента з підсумками роботи ПЕК за 9 місяців 2007 року.

Як поінформував Главу держави Клюєв, нині можна констатувати, що Україна готова до зими – підключення опалення почалося від сьогоднішнього дня. Основним проблемним питанням в цій сфері, за його словами, залишаються розрахунки за газ – головними неплатниками тут є підприємства ЖКГ.

Президент та віце-прем’єр також обговорили питання тарифоутворення в газовій сфері.

У нараді також взяли участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Іван Плющ та заступник Секретаря РНБОУ Продан.

Сьогодні ж Президент підписав Указ “Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації у місті Дніпропетровську”.

Указом зобов'язано:

Кабінету Міністрів України:

1) розробити та затвердити у дводенний строк комплексний план заходів щодо забезпечення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої вибухом побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську (далі – надзвичайна ситуація);

2) проаналізувати причини вибуху побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську, для чого створити відповідну державну комісію, та за результатами аналізу вжити в установленому порядку заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності;

3) утворити державну комісію для визначення аварійності пошкоджених вибухом побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську помешкань громадян;

4) забезпечити виділення коштів для надання матеріальної допомоги родинам загиблих, громадянам, постраждалим внаслідок вибуху побутового газу, придбання до кінця 2007 року житла громадянам, житло яких внаслідок вибуху побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську визнано аварійним і непридатним для проживання, а також компенсації їм матеріальних збитків;

5) вжити невідкладних заходів щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації, зокрема:

відселення мешканців із зруйнованих, пошкоджених квартир, будинків у жилі приміщення для тимчасового проживання;

ліквідації завалів, що спричинені вибухом побутового газу;

забезпечення додержання громадського порядку в районі, де стався вибух побутового газу;

6) забезпечити технічну перевірку газорозподільних мереж та належний контроль за роботою систем тепло- та газопостачання в населених пунктах України.

Дніпропетровській обласній державній адміністрації вжити вичерпних заходів щодо:

надання громадянам, постраждалим внаслідок вибуху побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську, допомоги, в тому числі медичної, психологічної, забезпечення їх теплим одягом, гарячим харчуванням, питною водою;

забезпечення невідкладного оздоровлення та психологічного відновлення дітей, постраждалих внаслідок вибуху побутового газу 13 жовтня 2007 року у місті Дніпропетровську;

забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання, що здійснюють життєзабезпечення населення міста Дніпропетровська.

Запропонувати Генеральній прокуратурі України забезпечити нагляд за всебічним, повним і об'єктивним розслідуванням кримінальної справи, порушеної за фактом вибуху природного газу, вжити вичерпних заходів щодо виявлення причин і умов, що спричинили вибух.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.