Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО купуватиме українські «Руслани»

Технології 13945 переглядів

Опубліковано - 23.03.2006 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Ан-124-100
Ан-124-100
Російсько-українське спільне підприємство Ruslan SALIS Gmb, яке включає групу компаній «Волга-Дніпро» і Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова (АНТК, Україна), виграло тендер НАТО на забезпечення вантажних перевезень в інтересах Північноатлантичного альянсу.

Контракт із НАТО може принести СП близько 650 мільйонів євро.

Презентація проекту щодо забезпечення вантажних перевезень для країн-учасниць НАТО відбудеться сьогодні в Лейпцизі і фактично стане офіційним оприлюдненням підсумків тендера НАТО, оголошеного в листопаді 2004 року в межах програми SALIS (Strategic Airlift Interim Solution - "Тимчасове рішення для стратегічних повітряних перевезень").

У "Волга-Дніпро" офіційно підтвердили, що зареєстроване у ФРН СП Ruslan SALIS Gmb виграло тендер. За словами джерела видання, договір між Ruslan SALIS і НАТО було підписано ще в листопаді, однак процедура його прийняття країнами-членами НАТО завершилася тільки зараз.

Ан-124 "Руслан" стане альтернативним повітряним судном, що забезпечить авіаперевезення НАТО до появи нового європейського військово-транспортного літака Airbus A400M у 2009 році.

Контракт зі СП укладено на три роки з можливістю продовження до 2012 року. Відповідно до його умов, два Ан-124 будуть постійно базуватися в Лейпцизі, ще чотири машини можуть бути надані за вимогою. Рейси на замовлення НАТО будуть на рівноправній основі здійснювати російські й українські екіпажі. Сума угоди не розголошується, але учасники ринку кажуть про 650 мільйони євро.

Конкурентами Ruslan SALIS у тендері виступили американська компанія Boeing із транспортним літаком C-17 і кілька авіаброкерських компаній, що пропонували свої послуги з фрахтування російського Ан-124 "Руслан".

Нагадаємо, що "Руслан", або Ан-124-100 - єдиний у світі літак, що може перевозити вантаж масою 150 тонн і діаметром 6,5 метрів. З 1986 року випущено 56 таких літаків, зараз в експлуатації перебуває 49, близько половини належить міністерству оборони Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.