Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Макіївці мало не повторилася Дніпропетровська трагедія. Врятувала майже випадковість

Надзвичайна подія 7598 переглядів

Опубліковано - 1.11.2007 18:45 | Всі новини | Версія для друку

У Макіївці мало не повторилася Дніпропетровська трагедія. Врятувала майже випадковість
У Макіївці мало не повторилася Дніпропетровська трагедія. Врятувала майже випадковість
У Макіївці (Донецька обл.) з метою запобігання вибуху відключено від газопостачання 585 багатоквартирних і приватних будинків. Від пожежі на стихійному смітнику було пошкоджено газорозподілчу станцію, яка знижує тиск у мережі газопостачання.

Як повідомив Центр пропаганди Головного облуправління МНС, 31 жовтня близько 17.30 на пульт зв'язку оперативно-диспетчерської служби міськуправління МНС надійшло повідомлення про спалах сміття на несанкціонованому звалищі на вулиці Українській в Гірницькому районі.

Пожежники, які прибули на місце встановили, що на відкритій території, на площі 10 кв.м тліє сміття, частина якого опинилася в газопровідному колодязі. Бійці МНС ліквідували загоряння, після чого з'ясувалося, що вогнем пошкоджено два гумово-тканинні компенсатори клапана скидання тиску газу.

О 17.45 аварійна бригада служби міськгазу почала роботи з відключення подачі газу на ділянку газопроводу діаметром 325 мм (середній тиск на газопроводі становив 3 атм). О 18.40 подачу газу бути повністю припинено.

У результаті тимчасово без газопостачання залишилося 52 будинки різної поверховості, а також 533 приватні будинки. Крім того, від газу було відключено три дитсадки і дві котельні (загалом 3379 абонентів).

У даний час загрози населенню і навколишньому середовищу немає. На місці події проводяться роботи із заміни пошкоджених компенсаторів.

Від Головного облуправління до ліквідації аварійної ситуації залучалися три одиниці техніки і 10 осіб особового складу.

Від “Аратти”: якщо у Дніпропетровську очевидним винуватцем трагедії став російський мільярдер Вексельберг, який у гонитві за надприбутками просто нехтував безпекою експлуатації газових мереж, то у Макіївці - очевидна вина місцевої влади і тієї ж самої місцевої газорорподільчої кампанії.

Ми не здивуємося, коли з'ясується, що зазначене газорозподільче підприємство належить або ж російським, або ж донецьким мутимільйонерам. Місцева влада вже давно і вірно служить місцевим олігархам і відстоює виключно їхні інтереси, а не виборців. І наявність звалища на газорозподільчій станції є наочним свідченням того, що туди вже багато місяців(а може й років) ніхто не заглядав, і ніякі регламентні роботи, зрозуміло, не проводилися. А відтак, місцева влада, мабуть, замість контролю за власником, бере “контрольні” подачки у конвертах.

І якби не випадковість - чийсь двінок у пожежну частину, - цілком очевидно, що сталася б трагедія не менша за Дніпропетровську. При чому, абсолютно точно можемо стверджувати, що ця б трагедія була б невідворотна, бо, попри грізні рикання керманичів держави та гучні звіти чиновницької братії, ніхто не зробив жодних висновків, після того, як у повітря злетів будинок із мешканцями у Дніпропетровську.

Цікаво, а що ж тепер скажуть у партії Регіонів, яка має абсолютну владу у Макіївці? Що, у всьому винуваті Ющенко та Тимошенко? Чи американські імперіалісти? І ми впевнені - до вибачень перед виборцями ні януковичи, ні їхні менші “бригадири”, що сидять у місцевій владі, не дійдуть. І будуть втюхувати народу, що грошей на безпеку газових мереж катострофічно не вистачає. Бо “померанчовий” Київ не дає, чи якусь подібну нісенітницю. Не вірете - побачите і почуєте.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.