Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Педофілізація по-європейськи

Кримінал 12110 переглядів

Опубліковано - 29.06.2006 16:41 | Всі новини | Версія для друку

Зведені сестри 7-літня Стейсі Лемменс і 10-літня Наталі Махі пропали майже три тижні тому
Зведені сестри 7-літня Стейсі Лемменс і 10-літня Наталі Махі пропали майже три тижні тому
У Бельгії жорстоко вбиті дві дівчинки: підозрюють педофіла. Поліція знайшла тіла двох зниклих без звістки дівчаток. Зведені сестри 7-літня Стейсі Лемменс і 10-літня Наталі Махі пропали майже три тижні тому під час вуличної вечірки в Льєжі.

У середу, 28 червня, вранці у місті Льєж бельгійська поліція знайшло під кришкою каналізаційного люка, біля залізничного полотна, тіло 7-літньої Стейсі Лемменс. Через кілька годин у колекторі, як повідомили в правоохоронних органах, було виявлено і труп 10-літньої Наталі Махі, повідомляє Кореспондент.net.

Дівчатка, що були одна одній зведеними сестрами, пропали в ніч з 9 на 10 червня після свята в Сен-Леонар - робітничому кварталі Льєжа. Пошуки дівчат велися вісімнадцять днів.

Місцеві жителі почали приносити квіти на місця, де були виявлені тіла, і до будинку палацу правосуддя. Кристіан Гранзьєро, матері Стейсі Лемменс, довелося лягти в лікарню: коли прийшла сумна звістка, їй стало погано.

"Ми до кінця сподівалися на благополучний результат, - заявив генеральний прокурор Льєжа Седрік Візар де Бокарме. - На нещастя, сьогодні ці надії пропали, тому що з’ясувалося, що діти загинули, вірніше, жорстоко вбиті". Королівський прокурор Анн Бургіньйон підкреслила: щоб підтвердити факт вбивства, варто дочекатися результатів розтину.

Тіла були виявлені приблизно в 400 метрах від того місця, де Стейсі і Наталі востаннє бачили живими: незадовго до кінця свята, о 2 години ночі, поки їхні батьки їли, вони гралися на вулиці біля естради.

Це місце розташоване неподалік від будинку єдиного підозрюваного, що є в руках поліції: 38-літній марокканець Абдалла Айт Уд уже був суджений за зґвалтування неповнолітніх.

Через три дні після зникнення дітей чоловік сам з’явився в поліцію, попередньо одягнувши щойно випраний одяг і поголивши голову. Він заперечує свою провину, але поліцейські очікують результатів аналізу ДНК. Напередодні його допитували в іншій справі - про зґвалтування в ніч з 9 на 10 червня дівчини, що склала фоторобот свого ґвалтівника: він схожий на Абдаллу Айт Уда.

Хоча в зведеннях про те, як проводив час головний підозрюваний у той вихідний день, багато нестиковок, стан тіл дівчаток говорить про те, що їхня смерть настала не в останні дні.

Як повідомляє агентство Belga, Стейсі Лемменс могли вбити вже в ніч викрадення. 16 червня поліція уже вела пошуки біля залізничних колій, але вони не дали результату. Обстеживши це глухе місце, поліція вчора вирішила пошукати сліди злочину в районі льєжської цитаделі. Тіла могли бути підкладені в каналізаційні комунікації, або їх могло принести сильними дощами в останні дні, заявив прокурор.

Звістка про вбивство дівчаток нагадала багатьом справу педофіла-вбивці Марка Дютру. 24 червня 1995 року 8-літні Жюлі Лежен і Меліса Рюссо були викрадені на окраїні Льєжа, куди вони пішли гратися. Через помилки правосуддя і через конфлікти між жандармерією та поліцією, їхні тіла були виявлені лише рік після того, 17 серпня 1996 року - вони були закопані в саду Марка Дютру.

У 2004 році в результаті дуже гучного судового процесу "монстр із Шарлеруа" був визнаний винним у керівництві мережею педофілів, зґвалтуванні шести дівчинок і вбивстві чотирьох з них. У "Білому марші", що пройшов 20 березня 2004 року у Брюсселі, брало участь близько 350 тисяч чоловік.

Цього разу Бельгія вирішила уникнути фіаско. Прем’єр-міністр Гі Верхофстадт вітав "завзятість" поліції. Але він не приховував і емоцій, сказавши про "почуття відрази, гіркоти і безсилля", викликані виявленням тіл дівчаток. "Це жах. Сьогоднішній день - це справді день суму, тому що ми до останньої хвилини продовжували сподіватися", - сказав начальник групи розслідування Ален Ремю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.