Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Грузії оголошено надзвичайний стан строком на 15 днів

Новини Сакартвело 8757 переглядів

Опубліковано - 7.11.2007 23:31 | Всі новини | Версія для друку

У Грузії оголошено надзвичайний стан строком на 15 днів
У Грузії оголошено надзвичайний стан строком на 15 днів
Президент Грузії Михайло Саакашвілі видав декрет про введення надзвичайного стану. Про це повідомив на надзвичайному брифінгу увечері 7 листопада прем’єр-міністр Грузії Зураб Ногаіделі.

Дія декрету спочатку розповсюджувалася тільки на Тбілісі. Декретом, зокрема, запроваджувалися тимчасові обмеження на проведення демонстрацій і маніфестацій, повідомляє ІА «Новості Грузія».

"Півтори години тому Президент Грузії підписав декрет про запровадження в Тбілісі надзвичайного стану", - сказав Ногаіделі.

"Протягом 48 годин, згідно з Конституцією Грузії, декрет буде представлений парламенту на затвердження. Декретом вводяться тимчасові обмеження на проведення демонстрацій і маніфестацій, а також на заклики у ЗМІ до насильства, зміщення влади і організації безладів, а також повалення влади із застосуванням сили", - повідомив прем’єр.

"Вводяться тільки ці обмеження. З іншого боку свобода слова ніяк не обмежується", - сказав Ногаіделі.

"Як тільки буде відновлений звичайний порядок, природно, що надзвичайне положення буде відразу знято. І відновиться звичайне функціонування ЗМІ", - заявив Ногаіделі.

"Ви знаєте, що сьогодні була спроба перевороту", - зазначив прем’єр.

Згідно "з" пунктом 73 статті Конституції Грузії, надзвичайний стан вводиться президентом, коли "у час війни або масових безладів, при зазіханні на територіальну цілісність країни, у разі військового перевороту або озброєного повстання, екологічної катастрофи і епідемій, або в інших випадках, коли органи державної влади позбавлені можливості нормально здійснювати свої повноваження".

Згідно з Конституцією, Президент може оголошувати надзвичайний стан на всій території країни або в якійсь з її частин, і не пізніше 48 годин з моменту ухвалення відповідного декрету вносить це рішення на затвердження до Парламенту.

Під час надзвичайного стану президент, згідно з Конституцією, видає декрети, що мають силу закону, і діють до закінчення надзвичайного стану; здійснює надзвичайні заходи. Декрети представляються до Парламенту, коли він збереться на засідання. Надзвичайні повноваження розповсюджуються тільки на ту територію, де з причин, вказаних у цьому пункті, оголошено надзвичайне положення.

Надзвичайне положення поширене на всю територію Грузію строком на 15 днів, введені обмеження на роботу ЗМІ
Надзвичайне положення поширене на всю територію Грузію строком на 15 днів. Про це повідомив міністр економічного розвитку Гиоргий Арвеладзе, повідомило тільки що ІА «Новості Грузія»..

Введені обмеження згідно трьох пунктів:

- Отримання і розповсюдження інформації;
- Право на проведення маніфестацій і зборів;
- Право на страйки.

«Збір і розповсюдження інформації забороняється всім електронним і друкарським ЗМІ, окрім Громадського телебачення», заявив Арвеладзе.

Всі ЗМІ, підкреслив міністр, отримають офіційне повідомлення. Розпорядження входить в силу з даного моменту.

Телеканал “Руставі-2” вже попрощався з своїми глядачами, пообіцявши зустрітися за два тижні.

В даний час дебати в ефірі йдуть тільки по Громадському каналу, решта всіх телекомпаній транслюють художні фільми.

Агентство “Новості-Грузія”, що має статус грузинського інформаційного агентства, вранці 8 листопада уточнить, чи може воно продовжити роботу. В даний момент в Держканцелярії утримуються від коментарів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.