Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стихія паралізувала Бердянськ

Стихія Регіон: Запорізька область 11372 перегляди

Опубліковано - 12.11.2007 19:25 | Всі новини | Версія для друку

Стихія паралізувала Бердянськ
Стихія паралізувала Бердянськ
11 листопада в Азовському морі розігрався сильний шторм. Швидкість південного вітру досягала 34 м/с, висота хвилі 2,5 метрів, рівень моря піднявся на 1 метр.

В результаті шторму в районі Бердянська на берег викинуло 2 сейнери, затонуло 1 допоміжне судно і 2 яхти. Серйозно постраждали прибережні райони Бердянська. Більшість вулиць нижньої частини міста виявилися затопленими. У мікрорайонах Слобідка і Піски виявилися підтопленими понад 600 приватних будинків, 2 будинки зруйновано. До розгорнених в загальноосвітніх школах №6 і №16 евакопунктів звернулося за допомогою понад 300 жителів що постраждали від стихії.

З району підтоплення було евакуйовано понад 100 осіб, зокрема 4 дитини і 8 літніх жителів, які не в стані самостійно пересуватися. До міськлікарні було доправлено 5 осіб, що постраждали від стихії: 3 з травмами, 2 - через переохолодження. Постраждали крівлі і вікна у понад 160 багатоквартирних будинків.

По місту повалено сотні дерев, десятки рекламних щитів, відбулися численні розриви ліній електропередач. У районі Мелітополя вийшла з ладу ЛЕП, що живить Бердянськ, внаслідок чого місто на 7 годин опинилося без електропостачання.

Увечері 11 листопада Бердянськ отримував електроенергію через резервну ЛЕП з Донецької області. Але через численні аварії в самому місті на ранок 12 листопада без електрики залишалися два мікрорайони. До Бердянська для ліквідації наслідків шторму прибуло близько 200 співробітників і 30 машин МНС з Маріуполя і Запоріжжя. З 12-00 12 листопада в Бердянську знов очікувалося посилення південного вітру і збереження надзвичайної ситуації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.