Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Якщо не буде демкоаліції - будуть нові вибри. Так вважають експерти

Громадська думка 9487 переглядів

Опубліковано - 13.11.2007 17:36 | Всі новини | Версія для друку

Якщо не буде демкоаліції - будуть нові вибри. Так вважають експерти
Якщо не буде демкоаліції - будуть нові вибри. Так вважають експерти
Майже половина українських експертiв упевнена, що якщо не буде створена коалiцiя демократичних сил, країну очiкує нова полiтична криза i достроковi президентськi вибори.

Такими є результати дослiдження, проведеного Центром соцiологiчних i полiтичних дослiджень "Соцiовимiр" за участю Iнституту зовнiшньої полiтики Дипломатичної академiї при МЗС України.

Опитування проводилося з 7 по 12 листопада 2007 року i оприлюднено у вiвторок керiвником управлiння центру, директором мiжнародного iнституту демократiй Сергiєм Тараном. Пiд час дослiдження було опитано 30 провiдних експертiв.

Як вважає С.Таран, до полiтичної кризи в Українi можуть привести такi варiанти як створення широкої коалiцiї, ситуацiя, коли в урядi будуть представники як влади так i опозицiї, i варiант безкоалiцiйного парламенту.

46,6% опитаних вважають, що у випадку, якщо не буде створена коалiцiя демократичних сил (БЮТ + НУ-НС), то в Українi буде полiтична криза i будуть призначенi достроковi президентськi вибори, 33,3% вважають, що такий варiант неможливий у разi не створення коалiцiї демократичних сил, а 16,7% важко вiдповiсти на це запитання. 3,33% не мали вiдповiдi на це запитання.

Водночас усього 3,33% респондентiв вважають, що у випадку, якщо не буде створена широка коалiцiя у форматi Партiя регiонiв i НУ-НС, то це може привести до полiтичної кризи i дострокових президентських виборiв.

За словами С.Тарана, експерти вважають, що не зацiкавленi у створеннi коалiцiї демократичних сил лiдер Партiї регiонiв Вiктор Янукович (73,3%), представник Партiї регiонiв Рiнат Ахметов (43,3%) i президент України Вiктор Ющенко (36,7%). Крiм того, серед найбiльш незацiкавлених у створеннi демократичної коалiцiї полiтикiв експерти назвали Вiктора Балогу (33,3%), Петра Симоненка (30%), Володимира Литвина (26,7%) та Iвана Плюща (10%).

Бiльш як половина експертiв (56,7%) переконана, що вплив президента на зовнiшню полiтику зросте лише за умови створення коалiцiї демократичних сил. Лише 6,7% опитаних експертiв вважають, що вплив президента на зовнiшню полiтику при створеннi демократичної коалiцiї зменшиться, а 36,6% вважають, що вплив президента на зовнiшню полiтику не змiниться.

У свою чергу директор iнституту зовнiшньої полiтики дипакадемiї України Григорiй Перепелиця наголосив, якщо консолiдацiї коалiцiї не буде, то "нам не варто розраховувати на успiхи в зовнiшньополiтичнiй сферi".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.