Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


АМК типу порушив справу проти інтересів Кремля і фірташів

Газоват 6891 перегляд

Опубліковано - 22.11.2007 14:55 | Всі новини | Версія для друку

АМК типу порушив справу проти інтересів Кремля і фірташів
АМК типу порушив справу проти інтересів Кремля і фірташів
Антимонопольний комітет України порушив справу проти “УкрГаз-Енерго” за ненадання інформації.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу голова АМКУ Олексій Костусєв.

Як наголосив голова комітету, «УкрГаз-Енерго» не надало нам остаточні дані… І ми були вимушені порушити справу про ненадання інформації».

За його словами, виходячи з обсягів виробництва, «УкрГаз-Енерго» є безумовним монополістом, проте на сьогодні розслідування продовжується. Костусєв також зазначив, що, з погляду АМК, ціна за зберігання газу, встановлена «Укр-Газ-Енерго», була неадекватно завищена.

Як повідомлялося раніше, 18 вересня прес-служба АМК з посиланням на голову комітету Костусєва заявила, що АМК відзначає своєчасність виконання ЗАТ «УкрГаз-Енерго» ряду рекомендацій комітету щодо дотримання конкурентного законодавства у своїй діяльності.

У повідомленні наголошується, що 7 вересня Президент України підписав указ №842, в якому враховані пропозиції АМК щодо регулювання діяльності ЗАТ «УкрГаз-Енерго». "Це має унеможливити будь-які неправомірні дії з боку газового підприємства", – заявив Костусєв.

Як зазначив голова Комітету, йдеться про підвищення цін, відмову в укладанні договорів на постачання природного газу тощо.

У своїх листах до найвищих органів влади АМК наполягав на необхідності введення державного регулювання кінцевої ціни на газ, який реалізує ЗАТ «УкрГаз-Енерго». Пропонувалося встановити фіксовану ціну на газ для кожної групи споживачів, враховуючи всі складові цієї ціни, у тому числі й тарифи на постачання і витрати на зберігання газу.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створене в лютому 2006 року, відповідно до міжурядових домовленостей. НАК "Нафтогаз України" і компанії “RosUkrEnergo AG” (Швейцарія) належить по 50% акцій товариства.

“RosUkrEnergo” реалізує весь природний газ, що поставляється в Україну, тільки "УкрГаз-Енерго", яке потім продає його споживачам або газотрейдерам.

“RosUkrEnergo” з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником до України природного газу російського і середньоазіатського походження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.