Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе у повному “глухарі”. Як і очікувалося

Правосуддя 7281 перегляд

Опубліковано - 29.11.2007 16:00 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе у повному “глухарі”. Як і очікувалося
Справа Гонгадзе у повному “глухарі”. Як і очікувалося
Апеляційний суд Києва відклав слухання справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе до 13 грудня 2008 року в зв'язку з хворобою підсудного Миколи Протасова.

Про це заявила представник інтересів у суді Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, на початку засідання суд зачитав лист від лікарів, у якому відзначається, що стан здоров'я підсудного Миколи Протасова не дозволяє йому брати участь у слуханні справи.

"Такий тривалий час перерви обумовлений рекомендаціями лікарів", - відзначила Теличенко.

Також вона додала, що суд не розглядав результати психологічної і психолого-психіатричної експертиз підсудних, що надійшли в суд.

29 листопада планувалося відновити засідання після тривалої перерви, відведеної для проведення експертиз.

Апеляційний суд Києва виніс ухвалу про проведення медичних експертиз підсудним "у справі Гонгадзе" 24 липня цього року.

Підсудному Протасову була призначена комплексна судово-медична психолого-психіатрична експертиза, а підсудним Валерію Костенку й Олександру Поповичу - психологічні експертизи.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе.

Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд).

Ще один обвинувачуваний в убивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.

Від “Аратти”: те, із яким ентузіазмом влада, сховавшись за зачиненими від власних громадян дверима суду, проводить судове розслідування, свідчить лише про те, що найгірші передчуття збуваються.

Ми не будемо нагадувати, що гарант Конституції назвав колись повне і всебічне розслідування вбивства нашого колеги та притягення вбивць і замовників злочину до відповідальності, справою своєї честі.

Ми не будемо вчергове нагадувати, що від того, наскільки у цій справі буде знайдено істину - залежить міжнародний імідж нашої держави.

Ми не будемо повторювати банальну істину про те, що допоки вбивці не покаранні - жоден журналіст не застрахований від такої долі.

Ми лише нагадаємо суддям та прокурорам, що вони живуть не у вакуумі, а серед людей. А відтак, їм би варто було б задуматися над тим, якими очима вони дивитимуться в очі близьких, коли таєме стане загальновідомим? А те, що це буде - ми гарантуємо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.