Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліція натякає Януковичу, що може вивести Україну з кризи і без нього

Політика 10205 переглядів

Опубліковано - 3.07.2006 19:21 | Всі новини | Версія для друку

Янукович працює в режимі ультиматумів
Янукович працює в режимі ультиматумів
Лідери коаліції Юлія Тимошенко, Олександр Мороз та Роман Безсмертний заявляють, що в разі відмови Партії регіонів готові на «адекватні» кроки.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів "трійки", текст якої наводить прес-служба "Нашої України".

"У випадку відмови фракції Партії регіонів від конструктивних кроків, ми залишаємо за собою право на адекватні дії, які б дозволили розпочати роботу Верховної Ради, обрати керівництво парламенту та сформувати новий уряд", - йдеться в заяві.

Водночас коаліціанти наголошують на необхідності налагодження діалогу, завдяки чому буде можливо "розв’язати нагальні проблеми та працювати на Україну, незалежно від того, хто знаходиться у владі, а хто - в опозиції".

"Коаліція демократичних сил розуміє всю свою відповідальність перед народом України, тому ми ще раз заявляємо – ми готові до конструктивного діалогу, але ми відкидаємо мову ультиматумів", - йдеться у заяві.

"Ми виступаємо за виконання Конституції і законів України, Регламенту, у тому числі під час обрання Голови Верховної Ради України та призначення прем’єра, до діалогу щодо забезпечення прав опозиції, у тому числі на керівництво окремими чітко визначеними парламентськими комітетами з контрольними функціями", - зазначається в повідомленні.

В заяві ще раз наголошується, що "саме з вини представників Партії регіонів засідання Круглого столу було зірване".

"Хоча напередодні, під час консультацій між представниками коаліції та опозиції, був погоджений регламент роботи Круглого столу та його резолюція, яка передбачала розблокування роботи парламенту, обрання спікера Верховної Ради та призначення прем’єра відповідно до Конституції та Регламенту", - йдеться в заяві.

Партія регіонів висунула представникам коаліції новий ультиматум з 12 пунктів

Про це повідомив представник БЮТ Олександр Турчинов.

"Крім бажання мати керівників комітетів, Партія регіонів вимагає посаду першого заступника голови Верховної Ради і представників у виконавчій владі, що взагалі є нонсенсом", - сказав Турчинов.

"Крім того, Конституційний суд повинен обиратися з суддів, яких запропонує фракція Партії регіонів. І без вирішення всіх цих питань вони відмовляються просуватися вперед", - сказав він.

За його словами, це "не просто нахабство, це виклик усьому українському суспільству, і все це робиться для дестабілізації ситуації в державі".

За словами Турчинова, на вихідних працювала робоча група для підготовки круглого столу, в якій від Партії регіонів брали участь Раїса Богатирьова та Євген Кушнарьов.

"За домовленістю, в круглому столі мали брати участь всі лідери, а співмордераторами стали б Юлія Тимошенко та Віктор Янукович. Однак всі ці домовленості було зруйновано", - додав Турчинов.

Круглий стіл не відбувся, бо Янукович "у своєму режимі"

Представник БЮТ Микола Томенко заявляє, що запланований круглий стіл між владою і опозицією переноситься у зв’язку з неявкою лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

За його словами, представники політичних сил продовжать працювати у форматі робочої групи, "сподіваючись після обіду переконати Віктора Федоровича прийти на круглий стіл".

"Відсутність лідера Партії регіонів не дає почати круглий стіл", - сказав Томенко.

У свою чергу, представниця Партії регіонів Раїса Богатирьова сказала "Українській правді", що поки зустріч влади і опозиції відбувається у форматі погоджувальної ради парламенту.

"Ми вважаємо, що круглий стіл має бути загальнонаціональним і стосуватися того, як об’єднати Україну, на нього мають бути запрошені не тільки фракції парламенту, але й інші партії та громадські організації", - сказала вона.

На питання, чому відсутній Янукович, Богатирьова відповіла: "Він працює у своєму режимі".

Водночас близько 11.30 представники Компартії залишили будівлю парламенту, де мав відбутися круглий стіл.

За словами лідера КПУ Петра Симоненка, вони обурені "неповагою" з боку представників коаліції, які не почали вчасно запланований захід.

Нашоукраїнці вважають, що блокувати парламент Януковичу порадили в Росії?

Керівник аналітичного департаменту "Нашої України" Анатолій Луценко вважає, що Партія регіонів виконує дестабілізаційний сценарій.

"Те, що Партія регіонів за ніч змінила свої позиції щодо проведення "круглого столу", а також висунула новий ультиматум з 12 пунктів, є свідченням того, що "регіонали" не позбулися зовнішніх впливів", – вважає Луценко, слова якого наводить прес-служба Нашої України.

"Зараз вони є виконавцями дестабілізаційного сценарію в Україні, який вигідний насамперед Росії", – наголосив він.

"І нещодавні заяви російського міністра оборони Іванова про продаж Україною зброї Ірану – справу кількарічної давнини, і сьогоднішня позиція Партії регіонів, і нагнітання Росією газової теми є свідченням того, що зараз відпрацьовується такий сценарій", - додав він.

За його словами, "Партії регіонів потрібно згадати, що за неї голосували українські виборці, і сісти за стіл переговорів та приймати рішення не в ультимативній формі, а в формі діалогу".

"Саме така форма була знайдена – постійно діючий "круглий стіл". Поки що ми можемо констатувати, що своїми діями Партія регіонів суперечить сама собі, і це можна пов’язати тільки з зовнішніми чинниками", - зазначив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.