Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Таємниця намиста Тутанхамона розкрита

Відкриття 13044 перегляди

Опубліковано - 5.07.2006 19:09 | Всі новини | Версія для друку

Таємниця намиста Тутанхамона розкрита
Таємниця намиста Тутанхамона розкрита
Стародавня єгипетська цивілізація продовжує підносити сюрпризи. Знамените намисто фараона Тутанхамона як з'ясувалося створене з мінералів, що утворилися при катаклізмі планетарного масштабу.

Центральний камінь прикраси з жовто-зеленого скла з'явився від удару об планету величезного метеорита приблизно 30 мільйонів років тому.

Вирізаний у вигляді священного гнойового жука – скарабея, шматочок вулканічного скла жовто-зеленого кольору, як показало нове дослідження, сформувався при падінні на Землю метеорита. Одержані вченими дані були недавно представлені на симпозіумі геофізиків в Каліфорнійському технологічному інституті в Пасадені.

Символ родючості скарабей - центральний фрагмент намиста, яке носив фараон Тутанхамон, що правив в 1333-1323 роках до нашої ери, і яке виявив знаменитий археолог Говард Картер при розкопках його гробниці в Долині царів поблизу сучасного Луксора.

Хімічний аналіз скарабея був виконаний італійськими геологами ще в 1999 році. Тоді вони вирішили, що скарабей виконаний з природного вулканічного скла пустинного походження. Таке скло є тільки у Великому Піщаному озері на сході Сахари, в 800 кілометрах від Каїра, вміст кварцу в ньому - 98%, що робить дане скло найчистішим відомим вулканічним склом в світі.

Тепер більшість вчених сходяться на думці, що вулканічне скло Великого Піщаного озера, також відоме як скло Лівійської пустелі, сформувалося за участю високих температур, що виникли при падінні метеорита.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.