Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сенсація! “Моссад” відкрито вербує гарматне м'ясо в Україні?

Захист держави 7742 перегляди

Опубліковано - 10.01.2008 03:08 | Всі новини | Версія для друку

Сенсація! “Моссад” відкрито вербує гарматне м'ясо в Україні?
Сенсація! “Моссад” відкрито вербує гарматне м'ясо в Україні?
Вніч на сьогодні на українському Інтернет-виданні “ОРД” з'явилося звернення до читачів від керівника спецслужби держави Ізраїль Меіра Дагана, яке шокувало своєю відвертістю. Втім, хотілося б вірити, що це провокація.

Цитуємо текст цього документу повністю, у нашому перекладі, зі збереженням авторського стилю:

Звернення глави «Моссаду» до читачів "ОРД"

«Моссад» є відповідальним в Державі Ізраїль за збір розвідувальної інформації і проведення таємних спеціальних операцій за кордоном. Він виявляє небезпеки, що загрожують країні та її громадянам, прагне їм запобігнути і діє для зміцнення безпеки і цілісності держави.

Велика честь – служити в «Моссаді», і велика честь – його очолювати. Ті хто приймаються на роботу в «Моссад» приєднуються до славної когорти воїнів і розвідників, які служать в його рядах в обстановці повної секретності, рухомі відданістю і вірністю своєму народу і своїй країні.

Основна сила «Моссаду» – це люди, службовці в його рядах, це є його оплотом, його рушійною силою. Вони на передньому краю при виконанні оперативних завдань.

Від службовців в «Моссаді» потрібна віддача їхніх здібностей, доблесть і відданість своїй країні. Люди «Моссада» усвідомлюють своє призначення, віддані йому, діють в обстановці повної секретності.

Ми прагнемо прийняти до своїх лав кращих з кращих і звертаємося до Вас також через Інтернет.

Ви зможете запропонувати свою кандидатуру для роботи в «Моссаді», заповнивши розміщену на сайті анкету. Тут же Ви знайдете інформацію про дух і моральні цінності «Моссаду», а також про спосіб запропонувати свою кандидатуру.

Бажаю вам успіху.

Меїр Даган
глава «Моссаду»

Замість післямови. Не треба бути контррозвідником, щоб зрозуміти - зазначене звернення є нічим іншим, як пропозицією вербовки у іноземну спецслужбу. Загальновідомо, що “Моссад”, як спецслужба переймається розвідувальною та контррозвідувальною діяльністю, включаючи нелегальну й агентурну.

Відтак, виникає питання: якщо це дійсно звернення(пропозиція) керівника “Моссаду” із конкретною метою, то наскільки це сполучається із чинним законодавством України?

Зрозуміло, що робота у штаті спецслужби, тобто “Моссаду”, вимагає спеціальної підготовки, а також обов'язкового громадянства держави Ізраїль. Тобто, особам йудейської національності, аби потрапити у штат розвідників чи контррозвідників - необхідно вийти із громадянства України(оскільки чинне законодавство визначає пряму заборону подвійного громадянства) та емігрувати до Ізраїлю. Це, якщо робити все легально.

Проте, існує й нелегальний варіант - без формального виходу із громадянства України. Враховучи численні приклади, які траплялися раніше, очевидно, що держава Ізраїль не дуже переймається повагою до вимог законів інших держав, зокрема України. Про це свідчить те, що деякі відомі осби набули громадянства Ізраїлю, залишаючись, водночас, громадянами України.

Є й ще один варіант "співробітницва" із іноземною спецслужбою - агентурний. І хто може дати стовідсоткову гарантію, що пан Даган не мав на увазі саме це? Невже в Ізраїлі так кепсько із кадрами, що керівник спецслужби відкрито звертається до йудеїв України із подібними пропозиціями? І чому саме, він не вказав, що кадровими працівниками “Моссаду” можуть бути йудеї?

А от для агентурної діяльності національна ознака не має ніякого значення. Втім, виникає інше питання, для чого “Моссаду” розгалужена агентурна мережа в Україні? Невже наша держава може хоч чимось загрожувати безпеці Ізраїлю? Абсурд. Бо, між територіями цих держав велка відстань, як кажуть в народі: із України до Ізралю - як до Місяця рачки. Тай й українське керівництво, за всю сучасну історію, жодного разу не висувало ніяких претензій до Ізраїлю.

Принагідно, нагадаємо усім, що чинний Кримінальний Кодекс, чітко визначає нелегальне співробітництво із іноземною державаю, як злочин.

"Стаття 111. Державна зрада

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, -

карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

2. Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання"

Стаття 114. Шпигунство

1. Передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства, -
караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

2. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка припинила діяльність, передбачену частиною першою цієї статті, та добровільно повідомила органи державної влади про вчинене, якщо внаслідок цього і вжитих заходів було відвернено заподіяння шкоди інтересам України".

І принагідно, хочемо задати публічне запитання пану Дагану: як би він поставився до розмішення аналогічного звернення СБУ до громадян Ізраїлю? І здається, реакція “Моссаду” була далека від доброзичливої.

А що скажуть із цього приводу СБУ та МЗС - побачимо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.