Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка

Політика 14324 перегляди

Опубліковано - 24.03.2006 15:20 | Всі новини | Версія для друку

Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка
Джордж Буш звільнив Україну від поправки Джексона-Веніка
Президент Америки Джордж Буш підписав документ, що скасовує поправку Джексона-Веніка. Буш пообіцяв допомогу Києву у прагненні вступити до СОТ, НАТО та ЄС.

Президент США Джордж Буш підписав документ про остаточне скасування поправки Джексона-Веніка, що діяла проти України. Вона обумовлювала торговельні бар’єри між Києвом та Вашингтоном. Ще 1974 року США, дізнавшись про обмеження права громадян на еміграцію у Радянському Союзі, запровадили цей закон, аби покарати опонентів хоча б економічно.

Відповідно по колапсу Союзу, поправка дісталася у спадок усім державам, які вийшли з його складу. Тепер заокеанський очільник пообіцяв, що Сполучені Штати допоможуть Україні вступити в «інституції, котрі об’єднують вільні народи, а також стати частиною вільної мирної Європи».

Джордж БУШ, президент США: «Український народ показав світові, що дотримується ідеалів економічної свободи, демократичного прогресу і вільної торгівлі – це багатообіцяюче майбутнє. США пишаються тим, що можемо назвати Україну друзями, і я із гордістю підписую цей важливий документ».

Перша з важливих інституцій, до яких прагне Україна – це СОТ. Саме американська поправка була головною перешкодою на шляху до торговельної організації.

Між тим, не оминула уваги оглядачів і промова американського керманича, що пролунала за кілька днів до парламентських виборів в Україні. 26 березня політики, що прийшли до влади торік, спробують утримати статус-кво. А рішення Вашингтона може зміцнити позиції чинного президента і його сил напередодні недільного волевиявлення.

Джордж Буш, президент США: «За минулі два роки Україна провела вільні вибори. Народ України і Президент Ющенко впровадили демократичні реформи. У неділю українці знову обиратимуть – цього разу парламент. Це нагода продовжити окреслювати майбутнє країни. Працює Київ і над покращенням економічного стану і поліпшенням рівня життя людей. Америка вітає ці прагнення. Руйнуючи бар’єри, що заважали торговельним зв’язками наших держав, цей документ має тільки допомогти українцям».

Нова ера у взаєминах двох країн почалася як раз коли за останні 15 років сторони набули найліпшого порозуміння.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.