Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Севастополі приступ антинатівської істерії

Регіональні новини Регіон: м.Севастополь 9730 переглядів

Опубліковано - 18.01.2008 23:34 | Всі новини | Версія для друку

У Севастополі приступ антинатівської істерії
У Севастополі приступ антинатівської істерії
У Севатополі “гармонійно” сплелись у істеричному викиді під російські телекамери Пушкін та антинато. Відлуння(чи спонсорські гроші) докотилися до Симферополю.

У Севастополі міська рада розпорядилася встановити пам’ятник російському поетові Олександру Пушкіну на місці, де планувалося спорудження пам’ятного знаку українському гетьману Петру Конашевичу-Сагайдачному.

А в Сімферополі сьогодні група проросійських активістів провела мітинг на підтримку подовження перебування Чорноморського флоту Росії у Криму і після 2017 року.

«Ні Великому договору!» – такою, на думку проросійських активістів, має бути відповідь Росії на плани України розпочати процес приєднання до НАТО. За словами учасників пікетування Генерального консульства Росії у Сімферополі, Президент Росії Владімір Путін має розірвати цей українсько-російський договір і заявити, що Чорноморський флот залишиться на території України і після 2017 року.

Один із організаторів акції протесту Валерій Подьячий заявив: «Курс України в НАТО, закріплений законодавчо, почав реалізовуватися. Але перебування Чорноморського флоту Росії в Криму перешкоджає планам української верхівки зі втягування до Північноатлантичного альянсу. Тому Росія повинна заявити про те, що Чорноморський флот не виводиться із Криму і Севастополя!»

Під російськими державними, старими імперськими та радянськими прапорами

Організатори заходу, який проходив під російськими державними, старими імперськими та радянськими прапорами, і в якому взяли участь кілька десятків осіб, передали свої вимоги генеральному консулу Росії.

Українські правоохоронці не перешкоджали акції протесту, хоча інколи російські націоналісти поводили себе провокаційно, скандуючи: «Ми не любимо Україну!»

Учасники пікету також вітали рішення міської ради Севастополя встановити пам’ятник російському поетові Олександру Пушкіну на місці, де планувалося спорудження пам’ятного знаку українському гетьману-флотоводцю Петру Конашевичу-Сагайдачному. У постанові міськради мовиться, що пам’ятник російському поету буде встановлено, «враховуючи величезну духовну і культурну значимість видатної творчості Пушкіна, його нерозривний зв’язок з історією і культурою Севастополя».

«Вони не хочуть сюди пускати нічого українського»

Тим часом представники української громадськості Севастополя це рішення місцевої влади розцінили як «антидержавне».

Координатор Громадського комітету «Український Севастополь» Микола Владзимирський каже, що один пам’ятник геніальному російському поетові Олександру Пушкіну в Севастополі вже є. Він називає позицію севастопольських депутатів «українофобською і маразматичною».

Микола Владзимирський: «Вони не хочуть сюди пускати нічого українського. Хоча насправді гетьман Сагайдачний у свої часи панував у Чорному морі. Вони не можуть визнати цей факт. Для них є тільки російський флот, є тільки російські начальники і флотоводці, а українських немає».

Координатор Громадського комітету «Український Севастополь» Микола Владзимирський також сказав, що до антиросійських акцій українську громаду Севастополя спровокувати не вдасться.

Від “Аратти”: вчерове доводиться риторично запитувати: хто оцю бузу фінансує? І, наразі, тільки глухосліпий не знає, що це здійснюють російські спецслужби, які легально діють на території Севастополя, Криму та Одещини.

Питання тільки в тому, чи є в нас орган, який опікується державною безпекою, чи такого немає?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.