Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко і Зубков виконуватимуть домовленості президентів

Газоват 7158 переглядів

Опубліковано - 21.02.2008 13:39 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко і Зубков виконуватимуть домовленості президентів
Тимошенко і Зубков виконуватимуть домовленості президентів
Прем'єр-міністри Росії й України підтвердили в середу домовленості про поставки газу, досягнуті президентами двох країн у лютому.

Суперечки через ціни й заборгованість за поставлений газ між Росією, що забезпечує 25% потреб Європи в газі, і України, через територію якої проходить 80% російського газового експорту, призвели до перебоїв у поставках "блакитного палива" у ЄС у січні 2006 року.

"Я можу з усією впевненістю сказати, що ми знайшли конструктивні й абсолютно ефективні шляхи для врегулювання кожного питання", - сказала прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Минулого тижня президенти Росії й України Володимир Путін і Віктор Ющенко уклали угоду про врегулювання українських боргів за поставлений російський газ, а також про виключення посередників з поставок "блакитного палива".

Однак у середу секретаріат Президента України звинуватив уряд Тимошенко в затягуванні оплати боргів за газ і спробах дезавуювати російсько-українські угоди.

Тимошенко перебуває із дводенним візитом у Москві. Учорашня зустріч Тимошенко із Віктором Зубковим віч-на-віч тривала 1 годину 15 хвилин замість запланованих 30 хвилин. За підсумками зустрічі Зубков оголосив, що Росія запропонувала Україні спільно розробляти вуглеводневі родовища.

Раніше Віктор Ющенко закликав Юлію Тимошенко під час переговорів у Москві не політизувати газове питання. Ющенко зазначив, що домовленості Президентів України й Росії, що 7,5 млрд. гривень газового боргу, які Україна заборгувала за останні 4 місяці, повинні були почати сплачуватися з 14 лютого.

19 лютого перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що Ющенку в Москві прийдеться починати переговори щодо газових питань із самого початку.

Джерело в російському уряді повідомило, що російська сторона не планує обговорювати тему поставок газу в Україну на майбутніх - в середу переговорах у Москві прем'єр-міністрів двох країн Віктора Зубкова і Юлії Тимошенко.

Тимошенко в переддень візиту в Москву в інтерв'ю газеті “Вєдомості ”заявила про те, що сподівається на принципово нову якість побудови відносин з Володимиром Путіним і в статусі Президента, і в статусі прем'єра.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.