Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


День бійок у парламенті

Подія дня 13531 перегляд

Опубліковано - 11.07.2006 17:56 | Всі новини | Версія для друку

День бійок у парламенті
День бійок у парламенті
Сьогоднішній день видався дуже спекотним для сесійної зали Верховної Ради України.

О 16.00 розпочалось вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України, блокування в сесійній залі триває. Одразу після відкриття вечірнього засідання парламенту представники БЮТ і блоку "Наша Україна" знову увімкнули гучномовці.

У Верховній Раді розпочалася бійка між депутатами СПУ і БЮТ. Проте, депутати прийняли рішення про створення 26 парламентських комітетів і спецкомісій, передає Кореспондент.net.

Крім того, бійки виникають у різних місцях Верховної Ради.

Не зважаючи на це голова Верховної Ради України Олександр Мороз оголосив розгляд питання про призначення першого віце-спікера і Адам Мартинюк, який претендує на цю посаду від КПУ, зміг зробити доповідь з парламентської трибуни, яку оточили депутати Партії регіонів і КПУ.

Тим часом в двох центральних проходах сесійної зали депутати від Партії регіонів і КПУ, а також депутати від БЮТ і "Нашої України" зійшлися "стінка на стінку". Зокрема, депутати "Нашої України" і БЮТ намагаються пройти до парламентської трибуни.

Депутатам від БЮТ вдалося забрати частину карток у соціалістів. Однак коаліції вистачає голосів і вони голосують всі рішення 227 голосами.

Бійки то виникають, то припиняються. В той же час прохід між секторами, де сидять депутати КПУ і Партії регіонів, залишається вільним, однак туди ніхто з представників "Нашої України" і БЮТ не іде.

Станом на 17.15 засідання парламенту не поновилось, хоча о 16.25 голова Верховної Ради Олександр Мороз оголосив перерву лише на 15 хвилин.

За медичною допомогою вже звернулися ряд депутатів, які постраждали під час бійок у сесійній залі.

Зокрема, як розповів журналістам член фракції БЮТ Максим Луцький, під час однієї з бійок представники фракції Партії регіонів наступили йому на ногу і довелось накладати еластичні бинти, і він також не виключає перелому.

Також до медпункту звернулись депутати із розбитими носами.

Поки що всі депутати знаходяться у сесійній залі, перманентно в залі виникають сутички, зокрема, депутат-соціаліст Василь Волга намагався забрати у БЮТівця Сергія Саса мегафон, але конфлікт був швидко вичерпаний. Зараз ситуація в сесійній залі спокійна. Багато депутатів встигли переодягтися у футболки, знявши піджаки і краватки.

Коаліція поділила посади

Антикризова коаліція розглядає варіант внесення на посаду першого віце-прем`єра кандидатури від "Нашої України" - це їх квота, але якщо "НУ" не буде в коаліції, то це буде запропонований або Андрій Клюєв, або Микола Рудьковський.

Про це повідомляє з посиланням на свої джерела, газета "Сегодня" в номері від 11 липня цього року, публікуючи можливий варіант розподілу постів в Кабінеті міністрів і парламенті України, що розглядається новоствореною коаліцією.

Згідно з запропонованою схемою, прем`єр-міністр - Віктор Янукович. А.Клюєв, якщо не стане першим віце-прем`єром, пропонується на посаду віце-прем`єра з ПЕК. Віце-прем`єром з питань агропромислового комплексу може стати Олександр Ткаченко.

Відносно міністрів пропонується наступний розклад: міністр внутрішніх справ - Іван Куцик; міністр освіти - Станіслав Ніколаєнко; міністр юстиції - Олена Лукаш; міністр фінансів - Микола Азаров; міністр економіки - Арсеній Яценюк; міністр транспорту і зв’язку - Микола Рудьковський (якщо не стане першим віце-прем`єром).

У Верховній Раді посаду спікера посідає Олександр Мороз. Перший віце-спікер - Адам Мартинюк або Леонід Грач, віце-спікер - Раїса Богатирьова або Ніна Карпачова.


"Наша Україна": Мороз брутально зрадив виборців

Кореспондент.net
11 Липня 2006, 16:06

"Наша Україна" рішуче засуджує дії лідера соціалістів Олександра Мороза, який "брутально зрадив" інтереси виборців - про це йдеться у заяві "Нашої України".

За словами авторів заяви, позиція О.Мороза "завдала дошкульного удару українській демократії, посиливши реваншистські сили українського парламенту. Фактично Україна стала заручником особистих планів і перспектив голови Соціалістичної партії і поставила під загрозу утвердження цивілізованої політичної системи європейського зразка".

Як заявляють "нашоукраїнці", "безвідповідальний вчинок Мороза перекреслює один із найбільших здобутків революційного Майдану - чесну, прозору та відповідальну політику". "Саме до цього Олександр Мороз закликав український народ на помаранчевому Майдані, саме цього прагнули виборці, які віддали свої голоси 26 березня 2006 року за Соціалістичну партію України. Все це зрадив Мороз сьогодні", йдеться в заяві.

"Наша Україна" переконана, що "українське суспільство адекватно оцінює вчинок О.Мороза". "Сьогодні від Соціалістичної партії відвертаються не лише її вчорашні прихильники, а й самі партійці - саморозпустилася Рівненська обласна організація партії.

Дії українських соціалістів та їх керівника також вже засудили лідери соціалістів Європейського парламенту", йдеться в заяві. Утворення у Верховній Раді України так званої антикризової коаліції у складі Партії регіонів, Соціалістичної партії України та комуністів "Наша Україна" розцінює "як приклад повернення кучмістських принципів здійснення політики. Вони грунтуються на кулуарних домовленностях, зраді політичних союзників і перевазі амбіцій окремих політиків над державними та суспільними інтересами".

У зв’язку з цим "Наша Україна" закликає українське суспільство залишатися відданим демократичним цінностям і прагненню європейського майбутнього для України. "Ми відчуваємо підтримку українського народу і віримо у правоту своїх дій", підкреслюється в заяві.


Мороз направив президенту подання Януковича на посаду Прем'єра
Голова Верховної Ради Олександр Мороз направив президентові офіційне подання кандидатури Віктора Януковича на посаду Прем'єр-міністра. Про це повідомляє прес-служба парламенту. Перед цим у кулуарах спікер пояснив принцип, за яким висуватиметься кандидат на прем`єрське крісло, повідомляє 5 канал.

Олександр Мороз, голова Верховної Ради України:
- Что касается выдвижения двух кандидатур в премьеры - это невозможно, апоскольку, коалиця демсил прекратила свое существование...Я подпишу ту, за которую проголосует коалиция...



Віце- спікер

Тим часом, претендент на посаду першого заступника голови Верховної Ради Адам Мартинюк під час представлення його кандидатури у парламенті зацитував: "Я комуніст, і цим я все сказав".

А.Мартинюк зазначив, що на сьогодні в сесійній залі є багато народних депутатів попереднього скликання, які знають його роботу на посаді першого заступника голови ВР.

"Я є таким, як є, таким я і залишаюся", - сказав А.Мартинюк.

На даний час народні депутати ставлять запитання претенденту на посаду першого віце-спікера А.Мартинюку. В залі продовжується галас, працюють сирени, весь час відбуваються сутички між народними депутатами.

Народні депутати із фракції "Регіонів" стоять біля трибуни, щоб сюди не змогли пройти представники фракцій БЮТ та "Наша Україна".

Перед цим ВР проголосувала за припинення подання кандидатур на цю посаду 227-ма голосами. Тому є лише одна кандидатура на цю посаду - А.Мартинюка, оскільки інші кандидатури не були запропоновані.

26 комітетів

Крім того, Верховна Рада ухвалила рішення про створення 26 парламентських комітетів і спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації.

За це проголосували 227 депутатів із 234 зареєстрованих у сесійній залі.

Прийняття цього рішення супроводжувалось бійкою. Зокрема, депутати від "Нашої України" і БЮТ не давали можливості частині соціалістів голосувати, і намагалися штурмом пройти до парламентської трибуни.

Представники БЮТ і блоку "Наша Україна" увімкнули сирени.

Постановою "Про перелік, кількісний склад, предмети відання комітетів Верховної Ради України п`ятого скликання" створено 26 комітетів Верховної Ради України та Спеціальну контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації, а також затверджено їх основні функції за профілем діяльності.

А саме:

Комітет з питань правової політики;

Комітет з питань правосуддя;

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування;

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності;

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією;

Комітет з питань національної безпеки і оборони;

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;

Комітет у закордонних справах;

Комітет з питань Європейської інтеграції;

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України;

Комітет з питань бюджету;

Kомітeт з питань фiнансiв i банківської діяльності;

Koмiтeт з питань економічної політики;

Koмiтет з питань промислової i регуляторної політики та підприємництва;

Koмiтeт з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;

Комітет з питань будівництва, містобудування i житлово-комунального господарства;

Комiтет з питань транспорту i зв`язку;

Kомітeт з питань аграрної політики та земельних відносин;

Koмiтет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслiдкiв Чорнобильської катастрофи;

Kомiтeт з питань науки i освіти;

Комітет з питань охорони здоров`я;

Комітет з питань культури та духовноcтi;

Koмiтeт з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму;

Kомітeт з питань свободи слова та інформації;

Комітет соціальної політики та праці;

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.