Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нафтогаз “оздоровлюватимуть” за наш рахунок

Газоват 6072 перегляди

Опубліковано - 12.03.2008 21:17 | Всі новини | Версія для друку

Нафтогаз “оздоровлюватимуть” за наш рахунок
Нафтогаз “оздоровлюватимуть” за наш рахунок
А ви думали, Янукович і Бойко покаються і повернуть усе вкрадене? В Україні так не прийнято.

НАК «Нафтогаз України» пропонує з 1 травня 2008 року збільшити діючі ціни на природний газ для населення.

Про це повідомило джерело, близьке до уряду.

Зокрема, компанія пропонує з 1 травня 2008 року переглянути діючі ціни на природний газ для населення, встановивши при цьому лише два діапазони диференційованих роздрібних цін: при річному споживанні газу до 6000 куб. м – 737,41 грн. за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, цільової надбавки в 4%, тарифів на транспортування, розподіл і постачання); і при річному споживанні газу понад 6000 куб. м – 1358,54 грн. за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ і т.д.).

За оцінками НАК, підвищення цін дасть змогу компанії одержати додаткову виручку від реалізації природного газу для населення як товару - 2010 млн. грн.

При цьому середньомісячна вартість природного газу для споживачів, які використовують його лише на приготування їжі і підігрів води, зросте на 13,14 грн. за тис. куб. м (з розрахунку на одного абонента) і становитиме 24,32 грн. за тис. куб. м з ПДВ.

Для споживачів, які використовують природний газ комплексно, в т.ч. і для опалювання приміщень, середньомісячна вартість газу виросте на 48,11 грн. за тис. куб. м (при річних обсягах споживання до 2500 тис. куб. м) і становитиме 85,05 грн. за тис. куб. м з ПДВ. При обсягах споживання природного газу до 6000 куб. м на рік, середньомісячна вартість газу виросте на 76,71 грн. за тис. куб. м і становитиме 219,74 грн. за тис. куб. м з ПДВ.

Водночас компанія відзначає, що існуюча вартість послуг з тепло- і гарячого водопостачання у ряді регіонів України перевищує вартість природного газу за запропонованими цінами, при цьому тарифи на послуги з тепло- і гарячого водопостачання в більшості регіонах не відповідають їх економічно обґрунтованим рівням.

Для підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ) компанія пропонує переглянути ціну на природний газ з 1 липня 2008 року, встановивши її на рівні 952,69 за тис. куб. м з урахуванням ПДВ, цільової надбавки (4%), тарифів на транспортування і розподіл.

При цьому компанія одержить додаткову виручку від реалізації природного газу для ТКЕ як товару в 829 млн. грн.

Разом з тим “Нафтогаз” пропонує, з метою поліпшення фінансового стану газотранспортних і газопостачальних підприємств, підвищити на 30% діючі тарифи на транспортування, розподіл і постачання природного газу.

Крім того, з метою наповнення джерела компенсації касового розриву НАК «Нафтогаз України», компанія пропонує також з 1 квітня 2008 року додатково підвищити на 6% діючий рівень цільової надбавки до ціни природного газу для бюджетних організацій і установ і промислових споживачів та інших суб`єктів господарської діяльності.

Співрозмовник агентства уточнив, що перегляд існуючих рівнів цін на природний газ для споживачів України необхідний для стабілізації фінансового стану НАК «Нафтогаз України» і формування бездефіцитного фінансового плану.

Від “Аратти”: про схеми відмивання коштів у газопостачальній сфері вже написані томи. Проте, поки не зафіксовано жодного випадку, коли б доблесна ГПУ та правосуддя притягнули до відповідальності, встановленої Законом, хоча б одного із високопосадових клептоманів, а тим більше - повернули в казну хоча б частину вкраденого.

Чому? А тому, що за чиновницькою традицією, за крадійство посадовців має розполачуватися ніхто інший, як пересічний громадянин, споживач, виборець. Бо, бачте, самозвана “еліта” в нас недоторкана: вчора крав у високому кабінеті, а сьогодні - надуває кульки у опозиції. Щоб завтра знову повернутися і красти далі.

Під агітаційно-пропагандистську тріскотню про мови чи антинату.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.