Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні розпочато виробництво оптичних дисків нового формату VCDHD

Технології 21498 переглядів

Опубліковано - 24.03.2006 20:30 | Всі новини | Версія для друку

Новий диск можна згинати і навіть згортати в трубочку
Новий диск можна згинати і навіть згортати в трубочку
Спільними зусиллями українських і російських фахівців розроблено і випущено на ринок зовсім новий, аналогічний DVD гнучкий оптичний носій.

Новий формат VCDHD з’явиться вже наприкінці квітня, а коштуватиме лише 25 грн. Розшифровується абревіатура VCDHD як Versatile Compact Disc high Density - багатофункціональний компакт-диск високої щільності.

Він нічим не відрізняється від стандартного DVD за обсягом записуваної інформації - вміщує 4,7 ГБ (гігабайт), це відповідає стандарту DVD-5, але водночас він гнучкий і стійкіший до механічних ушкоджень. "DVD" його не назвали тільки через заперечення компанії "Philips", якій належить патент на назву "DVD".

VCDHD - тонкий одношаровий диск спеціальної форми і підвищеної гнучкості. Його легко можна згинати і деформувати, не боячись пошкодити запис. Крім цього, завдяки особливій формі краю, його поверхня додатково захищена від подряпин і механічних ушкоджень.

Вага диска - близько 8 г. Розробники заявляють, що він читатиметься абсолютно у всіх DVD-програвачах, тому купувати нових пристроїв не доведеться.

Серед розробників - відомий у російському шоу-бізнесі звукорежисер Андрій Тропіло, фізик за освітою, й Ігор Масол, президент компанії "Росток". Представляючи розробку, Андрій Тропіло сказав: "Диск уже оцінили і на виставці у Франкфурті-на-Майні, де багато експертів назвали її головним винаходом за останні 10 років".

Виробники заявляють, що винайшли "абсолютний захист від піратських підробок", оскільки підробити такий диск буде непросто.

Андрій Різоль, генеральний продюсер компанії "Кінофорум-Україна" повідомив, що вперше у світі на новому носії буде випущено перший український блокбастер "Прорвемося!" Новий фільм, швидше за все, надійде в продаж у другій половині квітня.

Наразі VCD нового покоління запатентовано у 172 країнах, зокрема в Росії й Україні.

Термін захисту патентів на диски - 20 років. Таким чином, у березні 2005 року закінчився термін дії патенту на CD, тож компакт-диски можуть робити всі, кому не ліньки. Термін захисту DVD закінчується в серпні 2016 року. Термін дії захисту VCDHD за європатентом, що поширюється на 172 країни, - до кінця серпня 2025 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.